DAFKOCANI.com

Switch to desktop Login

„Алиса“ и на Драмскиот аматерски фестивал

IMG 30691

Третиот ден на Фестивалот започна со театарска претстава за деца „Алиса во земјата на чудата“ работена по

текст на Луис Карол, а во режија на Наташа Брезовска-Богоевска. Продукција на драмското студио при ООУ „Стојан Бурчевски-Буридан“. Големата колоритност, разиграноста на децата, како и претходната, не става во дилема, дали степенот на приод кон создавање на театарска претстава веќе е доближен, а во некои случаи и надминат во одност на институциите од областа на културата.

IMG 30711
Визуелноста, добриот изборн на музика, свое видување на текстот се особеностите на театарската претстава „Алиса во земјата на чудата“. Наставниците и децата од селото Иванковци ни испратија порака, однесување и приод кон обврски.

IMG 30841
Во време кога децата малку читаат еден од начините за мотивација е преку поставување на театарска претстава да го сакаат пишуваниот збор, односно да ја доближат книгата до себе, да читаат.

IMG 30921

IMG 30911

2012 @ Драмски Аматерски Фестивал - Кочани. Сите права се задржани.

Top Desktop version