DAFKOCANI.com

Switch to desktop Login

Музички хепенинг за крај на ДАФ 2017

DSC025461

Веќе востановената практика после прогласувањето на најдобрите, во нивна чест да се

играат професионлни претстави или претстави на студенти на Академијата за драмски уметности од Скопје, Управата на Драмскиот аматерски фестивал на Македонија на 53. издание ја промени таа практика. Воведе новина, која, како што се покажа, претставуваше полн погодок. Наместо претсва, имаше музички хепенинг насловен „Ние (запирка другарите)“. Свиреше битолска рок-група. Вистинско доживување! Штета е што имаше малку публика. Концертот се одржа внатере, во салата на ЦК „Бели мугри“ поради дождот кој паѓаше надвор...Наградените актери и дел од организаторите се качија на сцената и се забавуваа заедно со музичарите...

DSC025311

DSC025341

DSC025421

DSC025451

DSC025371

2012 @ Драмски Аматерски Фестивал - Кочани. Сите права се задржани.

Top Desktop version