DAFKOCANI.com

Switch to desktop Login

ДАФ 2013 - Пријавени 28 театри

27.мај-01.јуни 2013

ЛИСТА на пријавени драмски аматерски театри за изборот на претстави за

49-то издание на ДАФ на Македонија-Кочани 2013

 

 

$11.      Гимназија „Гоце Делчев“-Куманово

Коле ЧАШУЛЕ

„ЦРНИЛА“

режија: Сара ПЕТРУШЕВСКА

$12.      Гимназија „Гоце Делчев“-Куманово

Горан СТЕФАНОВСКИ

„ЛОНГ ПЛЕЈ“

режија: Давид КРСТЕВСКИ

$13.      СОУ Димитар Влахов“-Струмица

Драмско ателје

Тенеси ВИЛИЈАМС

„СТАКЛЕНА МЕНАЖЕРИЈА“

режија: Кире ЃОРЃИЕВ

$14.      Гиназија Нова Горица

Нова Горица-Република Словенија

Наташа КОНЦ ЛОРЕНЦУТИ

„КЕКЕЦ ГОР, КЕКЕЦ ДОЛ“

режија: Наташа КОНЦ ЛОРЕНЦУТИ

$15.      Меѓуопштинска организација на глуви и наглуви

Врање, Република Србија

Трајче ЃОРЃИЕВ

„ЉУБАВ“

режија: Трајче ЃОРЃИЕВ

$16.      ОСУ „Св. Климент Охридски“-Охрид

Аматерски театар „Прличевци“

Ирена БАЧИЌ

„СЕДУМ НАЧИНА КАКО ДА ЈА

УБИЕШ СОПРУГАТА И ЗОШТО?!“

режија: Ирена БАЧИЌ

$17.      Младинска драмска сцена „Чин 4, Сцена 5“-Прилеп

Харолд ПИНТЕР

„ВРАЌАЊЕ“

режија: Андреј БОГАТИНОВСКИ

$18.      ОУ „Лазо Ангеловски“-Аеродром, Скопје

Марија ПОПОВСКА и Никица МАНЏУКОВСКИ

„БЕЗ ОТПАДОЦИ-ЗЕЛЕНО, ЦВЕТНО“

режија: Костадинка ПОПОВСКА и Марија ПЕТРОВА

$19.      Петта приватана гимназија-Скопје

Адаптација

„ЗОНА ЗАМФИРОВА НА МАКЕДОНСКИ НАЧИН“

режија: Соња ПОПОСКА

$110.  НУ Центар за култура „Ацо Шопов“-Штип

Драмско студио

Х.К.АНДЕРСЕН

„СНЕЖНАТА КРАЛИЦА“

режија: Марија МИНЧЕВА и Елена ШОРОВА

$111.  НУ Центар за култура „Григор Прличев“-Охрид

Драмски аматери од ОСУ „Св Климент Охридски“

Артур МИЛЕР

„СИТЕ МОИ СИНОВИ“

режија: Јован ЦВЕТКОВСКИ

$112.  ОУ Дом на културата „Драги Тозија“-Ресен

Драмска секција

Васил Иљоски

„ЧОРБАЏИ ТЕОДОС“

режија: Динче КОЧОВСКА

$113.  СУГС „Цветан Димов“-Скопје

Драмско студио

Лилјана Крстевска

LOVE OR DEATH

режија: Лилјана КРСТЕВСКА и Ајтен АЈДИНИ КАДРИУ

$114.  ОЕМУЦ „Св. Наум Охридски“-Охрид

Драмско студио

Народно творештво

„ВИЛА-САМОВИЛА“

режија: д-р Благица ХАЏИ ЈОВАНОВСКА

$115.  НУ Центар за култура „Ацо Ѓорчев“-НЕГОТИНО

Аматерски театар

Бранисалв НУШИЌ

„СОМНИТЕЛНО ЛИЦЕ“

режија: Павле ТРПКОВ

$116.  ССОУ „Димитрија Чуповски“-Велес

Драмска секција

Јован СТЕРЈА ПОПОВИЌ

„НАДУЕНА ЦРПКА“

режија: Слободанка ИЛИЕВСКА

$117.  НУ Центар за култура „Бели мугри“-Кочани

Аматерски театар

Муза ПАВЛОВНА

„ГРК И ВЕСЕЛА СКРЕЛОЗА“

режија: Перо ДАНИЛОВСКИ

$118.  ОУ „Димо Хаџи Димов“ Општина Карпош-Скопје

Драмска секција

Марко ЦЕПЕНКОВ

„НАШИ ГОДИНИ“

режија: КОЛЕКТИВНА

$119.  СГУС „Јосип Броз Тито“-Скопје

Драмско студио

Нејџел ВИЛИЈАМС

„КЛАСЕН НЕПРИЈАТЕЛ“

режија: Румена ДИМЕВСКА & Димитар ЈАКИМОВСКИ

$120.  СГУС „Јосип Броз Тито“-Скопје

Драмска секција

Работена според филм

„КЛУБ ЗА ДОРУЧЕК“

режија:Ирина ЛАЗАРОВА &  Драгана ГАЛЕВСКА

$121.  СГУС „Јосип Броз Тито“-Скопје

Драмска секција

Венко АНДОНОВСКИ

„ЦРНИ КУКЛИ“

режија: Надица ВЕСОВА & Тамара ИВАНОВА и Марија СМИЛЈАНОВА

$122.  Отворена сцена театар „Чекори“

Глорија ГОНЗАЛЕС

„З А В Е С И“

режија: Жаклина АНГЕЛЕВСКА & Петко КОСТОВСКИ

$123.  ОУ Дом на културата „Мирка Гинова“

Аматерски театар „Мирка Гинова“

Ристо КРЛЕ

„ПАРИТЕ СЕ ОТЕПУВАЧКА“

режија: Томе АТАНАСОВ

$124.  Здружение на пензионери-Куманово

Драмска работилница при

КУД „Ѓоко Симоновски“

Јордан ПЛАВНЕШ

„ Р “

режија: Стоје ДОДЕВСКИ

$125.  Аматерска театарска група „Маја Топузовска

при КУД „Младост“ – Кичево

Стале ПОПОВ

„ИТАР ПЕЈО“

режија: Александар ЦВЕТАНОСКИ

$126.  Словенечки центар-Скопје

Милош МИКЕЛН

„СТРИП СТРУП-ДЕНАРЈА КУП“/ „СТРИПОТ ОТРОВ-ПАРИ КУП“

режија: Анѓела СТОЈАНОВСКА

$127.  СОУ Гимназија „Кочо Рацин“

Драмска секција

Вилијам ШЕКСПИР

„КРОТЕЊЕТО НА ОПАКАТА“

режија: Весна ПАВЛОВА

$128.  СУГС „Раде Јовчевски Корчагин“-Скопје

Аматерски театар „Корчагин“

Татјана АЛЕКСИЌ

„ Ч Е В Е Л “

режија: КОРЧАГИНЦИ

19.април 2013                                                                                    Драмски Аматерски Фестивал

К о ч а н и                                                                              на Македонија-Кочани

2012 @ Драмски Аматерски Фестивал - Кочани. Сите права се задржани.

Top Desktop version