DAFKOCANI.com

Switch to desktop Login

ДАФ 2013 – Конечна листа на пријавени театри

49. ДРАМСКИ АМАТЕРСКИ ФЕСТИВАЛ

НА МАКЕДОНИЈА-КОЧАНИ

27. мај-01. јуни 2013

(Конечна) ЛИСТА на пријавени драмски аматерски театри за изборот на претстави за 49-то издание на ДАФ на Македонија-Кочани 2013

 

$11.       Гимназија „Гоце Делчев“-Куманово

Коле ЧАШУЛЕ

„ЦРНИЛА“

режија: Сара ПЕТРУШЕВСКА

$12.       Гимназија „Гоце Делчев“-Куманово

Горан СТЕФАНОВСКИ

„ЛОНГ ПЛЕЈ“

режија: Давид КРСТЕВСКИ

$13.       СОУ Димитар Влахов“-Струмица

Драмско ателје

Тенеси ВИЛИЈАМС

„СТАКЛЕНА МЕНАЖЕРИЈА“

режија: Кире ЃОРЃИЕВ

$14.       Гиназија Нова Горица

Нова Горица-Република Словенија

Наташа КОНЦ ЛОРЕНЦУТИ

„КЕКЕЦ ГОР, КЕКЕЦ ДОЛ“

режија: Наташа КОНЦ ЛОРЕНЦУТИ

$15.       Меѓуопштинска организација на глуви и наглуви

Врање, Република Србија

Трајче ЃОРЃИЕВ

„ЉУБАВ“

режија: Трајче ЃОРЃИЕВ

$16.       ОСУ „Св. Климент Охридски“-Охрид

Аматерски театар „Прличевци“

Ирена БАЧИЌ

„СЕДУМ НАЧИНА КАКО ДА ЈА

УБИЕШ СОПРУГАТА И ЗОШТО?!“

режија: Ирена БАЧИЌ

$17.       Младинска драмска сцена „Чин 4, Сцена 5“-Прилеп

Харолд ПИНТЕР

„ВРАЌАЊЕ“

режија: Андреј БОГАТИНОВСКИ

$18.       ОУ „Лазо Ангеловски“-Аеродром, Скопје

Марија ПОПОВСКА и Никица МАНЏУКОВСКИ

„БЕЗ ОТПАДОЦИ-ЗЕЛЕНО, ЦВЕТНО“

режија: Костадинка ПОПОВСКА и Марија ПЕТРОВА

$19.       Петта приватана гимназија-Скопје

Адаптација

„ЗОНА ЗАМФИРОВА НА МАКЕДОНСКИ НАЧИН“

режија: Соња ПОПОСКА

$110.   НУ Центар за култура „Ацо Шопов“-Штип

Драмско студио

Х.К.АНДЕРСЕН

„СНЕЖНАТА КРАЛИЦА“

режија: Марија МИНЧЕВА и Елена ШОРОВА

$111.   НУ Центар за култура „Григор Прличев“-Охрид

Драмски аматери од ОСУ „Св Климент Охридски“

Артур МИЛЕР

„СИТЕ МОИ СИНОВИ“

режија: Јован ЦВЕТКОВСКИ

$112.   ОУ Дом на културата „Драги Тозија“-Ресен

Драмска секција

Васил Иљоски

„ЧОРБАЏИ ТЕОДОС“

режија: Динче КОЧОВСКА

$113.   СУГС „Цветан Димов“-Скопје

Драмско студио

Лилјана Крстевска

LOVE OR DEATH

режија: Лилјана КРСТЕВСКА и Ајтен АЈДИНИ КАДРИУ

$114.   ОЕМУЦ „Св. Наум Охридски“-Охрид

Драмско студио

Народно творештво

„ВИЛА-САМОВИЛА“

режија: д-р Благица ХАЏИ ЈОВАНОВСКА

$115.   НУ Центар за култура „Ацо Ѓорчев“-НЕГОТИНО

Аматерски театар

Бранисалв НУШИЌ

„СОМНИТЕЛНО ЛИЦЕ“

режија: Павле ТРПКОВ

$116.   ССОУ „Димитрија Чуповски“-Велес

Драмска секција

Јован СТЕРЈА ПОПОВИЌ

„НАДУЕНА ЦРПКА“

режија: Слободанка ИЛИЕВСКА

$117.   НУ Центар за култура „Бели мугри“-Кочани

Аматерски театар

Муза ПАВЛОВНА

„ГРК И ВЕСЕЛА СКРЕЛОЗА“

режија: Перо ДАНИЛОВСКИ

  1.  

$118.   ОУ „Димо Хаџи Димов“ Општина Карпош-Скопје

Драмска секција

Марко ЦЕПЕНКОВ

„НАШИ ГОДИНИ“

режија: КОЛЕКТИВНА

$119.   СГУС „Јосип Броз Тито“-Скопје

Драмско студио

Нејџел ВИЛИЈАМС

„КЛАСЕН НЕПРИЈАТЕЛ“

режија: Румена ДИМЕВСКА & Димитар ЈАКИМОВСКИ

$120.   СГУС „Јосип Броз Тито“-Скопје

Драмска секција

Работена според филм

„КЛУБ ЗА ДОРУЧЕК“

режија:Ирина ЛАЗАРОВА &  Драгана ГАЛЕВСКА

$121.   СГУС „Јосип Броз Тито“-Скопје

Драмска секција

Венко АНДОНОВСКИ

„ЦРНИ КУКЛИ“

режија: Надица ВЕСОВА & Тамара ИВАНОВА и Марија СМИЛЈАНОВА

  1.  

$122.   Отворена сцена театар „Чекори“

Глорија ГОНЗАЛЕС

„З А В Е С И“

режија: Жаклина АНГЕЛЕВСКА & Петко КОСТОВСКИ

$123.   ОУ Дом на културата „Мирка Гинова“

Аматерски театар „Мирка Гинова“

Ристо КРЛЕ

„ПАРИТЕ СЕ ОТЕПУВАЧКА“

режија: Томе АТАНАСОВ

$124.   Здружение на пензионери-Куманово

Драмска работилница при

КУД „Ѓоко Симоновски“

Јордан ПЛАВНЕШ

„ Р “

режија: Стоје ДОДЕВСКИ

  1.  

$125.   Аматерска театарска група „Маја Топузовска

при КУД „Младост“ – Кичево

Стале ПОПОВ

„ИТАР ПЕЈО“

режија: Александар ЦВЕТАНОСКИ

$126.   Словенечки центар-Скопје

Милош МИКЕЛН

„СТРИП СТРУП-ДЕНАРЈА КУП“/ „СТРИПОТ ОТРОВ-ПАРИ КУП“

режија: Анѓела СТОЈАНОВСКА

$127.   СОУ Гимназија „Кочо Рацин“

Драмска секција

Вилијам ШЕКСПИР

„КРОТЕЊЕТО НА ОПАКАТА“

режија: Весна ПАВЛОВА

$128.   СУГС „Раде Јовчевски Корчагин“-Скопје

Аматерски театар „Корчагин“

Татјана АЛЕКСИЌ

„ Ч Е В Е Л “

режија: КОРЧАГИНЦИ

$129.   Дом на културата „Тошо Арсов“-Виница

Драмско аматерско студио

Орце ПАВЛОВ

„ДОДЕКА ГО ЧЕКАВМЕ ГОДО...“

(Јонеско, Бекет, Љатифи, НГО, Позиција, Опозиција...)

режија: Орце ПАВЛОВ

$130.   Здружение за култура и уметност при

ЦК „Иљо Антески Смок“-Тетово

Драмска секција

Небојша СТОЈАНОСКИ

„ПРИКАЗНАТА НА ГОЛЕМИОТ ГОСПОДАР“

режија: Левко БОГДАНОВСКИ

$131.   КУД „Друмкол“-Вевчани

Патувачки театар „Поклони се и падни“

Жан Батист Поклен МОЛИЕР

„ЖОРЖ ДАНДЕН“

режија: Ѓорѓи РИЗЕСКИ

$132.   Аматерски тестар „Мирка Гинова“

ул. „Маршал Тито“ бб, ДЕМИР КАПИЈА

Сергеј Т. АКСАКОВ

„УБАВИЦАТА И ШУМСКИОТ ЅВЕР“

режија: Мице ПАШОЕСКИ

$133.   Дом на културата “Илинден“

ул. „Маршал Тито“ бб, ДЕМИР ХИСАР

Драмски студио

Васил ИЉОСКИ

„СВАДБА“

режија: Благој НИКОЛОВ

  1.  

$134.   Универзитет „Гоце Делчев“-Штип

Мултимедијална академска камерна сцена

Роланд ТОПОР

„ПОД  МАСАТА“

режиоја: Симеон ГАВРИЛОВ

$135.   ОУ Дом на културата „Јане Сандански“-Ново Село

Драмско Студио „Талија“

Миле ПОПОСКИ

„ВИКЕНД НА МРТОВЦИ“

режија: м-р Даниел ТРАЈКОВ

36.СГС Гиманзија - Никола Карев Скопје

Драмска секција

Митко ДИМОВСКИ

„ЏАБЕ СЕ КРЕВА ВРЕВА ЗА ЏОНИ“

режија : Митко ДИМОВСКИ

37. Детско драмско студио - Тетово

Владимир ЈОВАНОВСКИ

„ПИРАТИТЕ“

режија : Владимир ЈОВАНОВСКИ

25. април 2013                                                                                  Драмски Аматерски Фестивал

К о ч а н и                                                                                        на Македонија-Кочани 

                                                                                                        Благој Пенов, извршен директор     

 

2012 @ Драмски Аматерски Фестивал - Кочани. Сите права се задржани.

Top Desktop version