DAFKOCANI.com

Switch to desktop Login

Изборот завршен - Познати учесниците на 49 издание на ДАФ Кочани 2013

Управниот одбор на Драмски Аматерски Фестивал на Македонија-Кочани го усвои извештајот на изборникот на ДАФ-2013 за извршениот избор на претстави за 49-то издание на ДАФ на Македонија-Кочани 2013, а тој е следниот...
 

1.       СУГСГимназија „Јосип Брпз Тито“-Скопје

Драмска секција

Најџел ВИЛИЈАМС

„КЛАСЕН НЕПРИЈАТЕЛ“

режија: Румена ДИМЕВСКА, Иван МАТИЌ

и Димитар ЈАКИМОВСКИ

2.       СУГСГимназија „Јосип Броз Тито“-Скопје

Драмска секција

Адаптирано според истоимениот филм „Breakfast“

„КЛУБ ЗА ДОРУЧЕК“

режија: Драгана ГЕЛЕВСКА и Ирина ЛАЗАРЕВА

$13.       ОУ „Гоце Делчев“-Виница

Драмска секција

„Ајде да си речеме уште една“

режија: Мара ЈОВАНОВА

$14.       СОУ „Димитар Блахов“-Струмица

Драмско ателје

Тенеси ВИЛИЈАМС

„СТАКЛЕНА МЕНАЖЕРИЈА“

режија: Кире ЃОРЃИЕВ

$15.       Дом на културата „Мирка Гинова“-Демир Капија

Аматерски театар „Мирка Гинова“

Мице ПАШОЕВСКИ

„УБАВИЦАТА И ШУМСКИОТ ЅВЕР“

режија: Мице ПАШОЕВСКИ

$16.       Дом на културата „Мирка Гинова“-Демир Капија

Аматерски театар „Мирка Гинова“

Ристо КРЛЕ

„ПАРИТЕ СЕ ОТЕПУВАЧКА“

режија: Томе АТАНАСОВ

$17.       СУГСГ „Никола Карев“-Скопје

Драмска секција

Митко ДИМОВСКИ

„ЏАБЕ СЕ КРЕВА ЏЕВА ЗА ЏИМИ“

режија: Митко ДИМОВСКИ

$18.       Театарска група Словенечки центар-Скопје

Милош МИКЕЛН

„СТРИП СТРУП-ДЕНАРЈА КУП“

режија: Ангела СТОЈАНОВСКА

$19.       Меѓуопштинска организација на глуви и наглуви

„P(h)antomfest teatar“-Врање

Република Србија

Трајче ЃОРЃИЕВ

„ Љ У Б О В “

режија: Трајче ЃОРЃИЕВ

$110.   Дом на културата „Тошо Арсов“-Виница

Драмско студио

Орце ПАВЛОВ

„ДОДЕКА ГО ЧЕКАВМЕ ГОДО...“

(Јонеско, Бекет, Љатифи, НГО, Позиција, Опозиција...)

режија: Орце ПАВЛОВ

$111.   Здружение за култура и уметност

„Иљо Антески Смок“-Тетово

Драмска секција

Небојша СТОЈАНОВСКИ

„ПРИКАЗНАТА НА ГОЛЕМИОТ ГОСПОДАР“

режија: Марко Богдановски

$112.   Центар за култура „Бели мугри“-Кочани

Аматерски театар

Муза ПАВЛОВНА

„ГРК И ВЕСЕЛА СКЛЕРОЗА“

режија:  Перо ДАНИЛОВСКИ

$113.   Здружение на пензионери-Куманово

КУД „Ѓоко СИМОНОВСКИ“

Драмска секција

Јордан ПЛЕВНЕШ

„ Р “

режија: Стоје ДОДЕВСКИ

13.мај 2013год.                                                                                                ДРАМСКИ АМАТЕРСКИ ФЕСТИВАЛ

К о ч а н и                                                                                                            НА МАКЕДОНИЈА – КОЧАНИ

                                                                                                                                Извршен директор, Благој ПЕНОВ

2012 @ Драмски Аматерски Фестивал - Кочани. Сите права се задржани.

Top Desktop version