Л И С Т А на пристигнати пријави за избор на претстави и ЦД записи за „55-то издание на Драмски Аматерски Фестивал на Македонија-Кочани 2018“ доставени на имеил адресата или по пошта со датум 27.април 2018 година, а тоа се:

1. Здружение за културно уметничка едукација „Од игра до претстава“ – Скопје
Марјан Ангеловски – „Го силувавме ежот“, режија: Колективна режија; (ПРОСЛЕДЕНА);

2. Театар „Чин 4, сцена 5“ – Прилеп
Ристо Крле, Васил Иљоски, Антон Панов , документарни материјали,
Писма и сведоштва – „600 613 – Каде ми се дригарите“, режисер: Саша Нацевски; (доставиле линк од претставата);

3. НУ Центар за култура „Бели мури“ – Кочани
Август Стриндберг – „„Пеликан“, режисер: Перо Даниловски;

4. Литературен сектор при Гимназија „Мирче Ацев“ – Прилеп
СОУ-Гимназија „Мирче Ацев“ – „Се што сакав да кажам, но никогаш неможев“,
режисер: Стефанија Стефаноска;

5. ОУ „Тодор Ангелевски“ – Битола
„Магијата на мојата лектира-Снежана и џуџињата“ (куклена претстава),
Автор на текст и режисер: Весна Гагаловска;
(доставиле линк од претставата);

6. Аматерски театар „Куманово“ – Куманово
Јован Стерја Поповиќ – „Зла жена“, режисер: Стоје Додевски;
(доставено ЦД запис);

7. Аматерски театар „Куманово“ – Куманово
„Од опаку“, автор на текст и режисер: Стоје Додевски;

8. Драмска група „Дон Кихот“ – Гевгелија

Жорж Фејдо – „Кројач за дами“, режисер: Даниела Џишева;

9. Драмско студио „Р“ – Штип
„Енци менци одделенци“, автор на текст и режисер: Трајче Кацаров;
(доставиле линк од претставата);

10. Драмска секција при „Никола Јонко Вапцаров“ – Делчево
Народна пеиказна – „Биљбилот и токмаците“, режисер: Мартин Милчевски;
(доставено ЦД запис);

11. Училишен драмски театар „Мечтатели“ при СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ – Кавадарци
Вилијам Шекспир – „Сон на летната ноќ“, режисер: проф. Катица Манева;

12. СОУ Гимназија „Кочо Рацин“ – Велес
Вилијам Шекспир – „Многу врева за ништо“, режисер: Слободанка Чичевска;

13. Младинска сцена при Интимен театар – Битола
Ана Жежовска, Симона Павловска и Валентин Дамчевски – „Меѓу нас е тивко“,
режисер: Софија Ристевска Петрушева;

14. СОУ „Санде Масев“ – Струмица
Петер М. Андреевски – „Пиреј“, режисер: Кире Ѓорѓиев;

15. Драмска секција „Софија“ при ООУ „Страшо Пинџур“ – Јосифово
„Среќниот принц“, автор на текст и режисер: Билјана Ѓоргиевска, наставник
(доставено ЦД запис);

16. Аматерско позориште „Јанко Чеман“ – Пивнице, Република Србија
Вацлав Шуплата – „Таинствен шепот“, режисер: Јарослав Шимон;
(доставиле ЦД запис);

17. Драмско студио „Репетициона 04“ при Дом на културата „Ацо Шопов“ – Штип
Албер Ками – „Недоразбирање“, режисер: Ана Марковска;

18. Драмска секција при ССОУ „Димитрија Чуповски“ – Велес
„Г-ѓа Министерка“, автор и режисер: Љубинка Ртовска
(доставено ЦД запис);

19. Драмска група при СОУ „Јосип Броз Тито“ – Скопје
Емилија Величкова – „С-сигурност, О-обврска, Б-блискост, А-афинитет“, режисер: Розе Симоновска; ( доставиле линк од претставата);

20. Аматерски театар при Дом на културата „Иван Мазов-Климе“ – Кавадарци
Марк Камелоти – „Стјуардеси“, режисер: Диме Коцевски;
(доставиле линк од претставата);

21. Аматерско позориште „Хранислав Драгутиновиќ“ – Прокупље, Република Србија
Србијанка Станковиќ – „Ана је чекала“, режисер: Тијана Петровиќ,
(доставиле линк од претставата);

22. Летечка театарска трупа – Тетово
„Од трње, до ѕвезди“, автор и режисер: Владимир Јованоски,
(доставено ЦД запис);

23. Летечка театарска трупа – Тетово
„Дом за старци“, автор и режисер: Владимир Јованоски;
(доставено ЦД запис);

24. Драмско студио при НУ Центар за култура – Крива Паланка
Сашко Насев – „Грев или шприцер“, режисер: Глигор Цветковски;

25. Драмско студио при Национална установа Центар за култура – Дебар
Карло Голдони – „Мирандолина“, режисер: Џевит Мифтароски;
(доставиле линк од претставата);

26. Театарска група СУГС „Владо Тасевски“ – Скопје
Проф. Гордана Илиева – „Цимери“, режисер: проф. Гордана Илиева и проф. Силвана Новеска; (доставиле ЦД запис од претставата);

27. Драмска секција при ЈОУ Дом на културата „Бранд Петрушев“ – Богданци
Петре М. Андреевски – „Велика“, режисер: Кире Ѓорѓиев;
(доставиле ЦД запис од претставта);

28. Театар при Дом на културата „Иван Мазов – Климе“ – Кавадарци
Небојша Ромчевиќ – „Ужасите предизвикани од пасивно пушење“,
режисер: Јордан Витанов;

29. Драмска секција ООУ „Јонче Смугрески“ – с. Обршани
Колективна творба – „Пародија на Пепелашка“, режисер: Марија Деспотоска, наставник;

30. Аматерски театар „Вест Енд“ – Скопје (претставата се игра на англиски јазик)
Никола Ѓелинчески – „The Love Banned“, режисер: Никола Ѓелинчески и Елида Мелова;

31. Младинско драмско студио „Прличко“ – Велес
Автор анонимен – „Адвокатот Патлен“, режисер: Слободанка Чичевска,
(доставиле линк од претставата ???);

32. Литературни клубови и драмски секции – Куманово
„Пациент 136 ?“, автор на текст и режисер: Горјан Ивановски;

33. ООУ „Тодор Ангелевски“-Битола (трето одделение)
„Магијата на мојата лектира-Снежана и седумте џуџиња“ (куклена претстава), автор на текстот и режисер: Весна Гагаловска, (доставиле линк од претставата);

34. Културно ин шпортно друштво „Шаторје“-Сежана, Република Словенија
„Бегај ѓаволе, доаѓа женами“, автор и режисер: Бојана Подгорски,
(доставиле линк од претставата);

35. Културно информативен центар – Скопје
Јован Стерја Поповиќ – „Покондирена тиква“
режисер и адаптација на текст: Уна Николоска, (доставиле линк од претставата).

Н А П О М Е Н А: Да потсетиме , ансамблите кои не ги доставиле своите ЦД записи од претставите или линк за проследување на истите, можат да го сторат НАЈДОЦНА СО 30.АПРИЛ 2018 година.

27.април 2018 год.

Драмски Аматерски Фестивал на Македонија – Кочани