Здружението на пензионери од Куманово вечерва со почеток во 20 часот на сцената на ЦК „Бели мугри“ во Кочани ќе ја изведе претставата „Р“ на текст на Јордан Плевнеш и во режија на Стоје Додевски. Актерската екипа ја сочинуваат дваесетина членови на Драмската работилница на КУД „Ѓоко Симоновски“.
Потоа, во 22 часот, следува претставата „Клуб за доручек“ на СУГС Гимназија „Јосип Броз Тито“ од Скопје. Членовите на Драмската секција на ова средно училиште ќе ја изведат претставата „Клуб за доручек“, според истоимениот филм „Breakfast“. Режисери се Драгана Гелевска и Ирина Лазарева. Настапуваат Давид Цветковски, Душан Ефремов, Сара Стојковска, Антониј Ѓоргиев…
На крајот на двете претстави предвидени се раговори што ги води Драгана Лукан Николоски