Сцена: НУЦК „Бели мугри“ почеток, 12:00 часот

КУД „Дримкол“-ВЕВЧАНИ Патувачки театар „Поклони се и падни“

Браќата ГРИМ „ЈОВАНЧЕ И МАРИКА“ режија: Душко КУКОСКИ

Актери:
Давор БЕТОСКИ……………………………. Јованче
Ева КОСТОЈЧИНОСКА………………………. Марика
Славе БЕБЕКОВСКИ…………………………….. Таткото
Наташа ТАШКОВА……………………… Вештерката
Стефан ПОПАЏИНОСКИ…………………. Гавранот
Сценограф………………………….. Игор ЛАЗАРОСКИ
Костимограф…………………… Бранкица КУКОСКА
Композитор………………………. Перо ПЕШИНОСКИ

НУЦК „Бели мугри“ почеток, 20:00 часот
Училиште за театар „ОД ИГРА ДО ПРЕТСТАВА“- Скопје

Николај В. ГОГОЉ „ЖЕНИДБА“

режија: Колективна- на учесниците во училиштето

играат:
Кристина ТАСЕВА…………………… Агафја Тихонова
Сашо ПШЕНКО…………………………….. Поткалјосин
Весна ПАНОВСКА………………….. Фјокла Ивановна
Емилија СПАСОВА…………………………….. Жевакин
Виктор ВЕЛЕВСКИ……………………………. Кочкарјов
Стела ВЕТА…………………. Арина Пантелејмоновна
Андреј СЕРАФИМОВСКИ………………………. Кајгана
Христијан ЃЕОРЃИЕВСКИ…………………….. Анучкин
Теодор МЛАДЕНОВ………………………….. Стариков
Патриција СМИЛКОВСКА ……………………..Стјепан
Ангела ЕФРЕМОВА…………………………… Дуњашка
сцена: НУЦК „Бели мугри“

почеток, 22:30 часот
Театарска група „Без маска“ при Интимен театар-Битола

А. ДОШИЌ, А. ЖЕЖОВСКА, документарни материјали

„БАРБАРА ТЕ САКАМ“ режија: Димитар ШУТЕВСКИ

играат:
Ана ЖЕЖОВСКА Христина СТЕФАНОВСКА Симеона ПАВЛОВСКА Благој ЈОВАНОВСКИ

Кореографија: Стефанија МИЛЕВСКА