49. ДРАМСКИ АМАТЕРСКИ ФЕСТИВАЛ НА МАКЕДОНИЈА-КОЧАНИ / 27. мај-01. јуни 2013
(Конечна) ЛИСТА на пријавени драмски аматерски театри за изборот на претстави за 49-то издание на ДАФ на Македонија-Кочани 2013

 

1. Гимназија „Гоце Делчев“-Куманово
Коле ЧАШУЛЕ
„ЦРНИЛА“
режија: Сара ПЕТРУШЕВСКА

2. Гимназија „Гоце Делчев“-Куманово
Горан СТЕФАНОВСКИ
„ЛОНГ ПЛЕЈ“
режија: Давид КРСТЕВСКИ

3. СОУ Димитар Влахов“-Струмица
Драмско ателје
Тенеси ВИЛИЈАМС
„СТАКЛЕНА МЕНАЖЕРИЈА“
режија: Кире ЃОРЃИЕВ

4. Гимназија Нова Горица
Нова Горица-Република Словенија
Наташа КОНЦ ЛОРЕНЦУТИ
„КЕКЕЦ ГОР, КЕКЕЦ ДОЛ“
режија: Наташа КОНЦ ЛОРЕНЦУТИ

5. Меѓуопштинска организација на глуви и наглуви
Врање, Република Србија
Трајче ЃОРЃИЕВ
„ЉУБАВ“
режија: Трајче ЃОРЃИЕВ

6. ОСУ „Св. Климент Охридски“-Охрид
Аматерски театар „Прличевци“
Ирена БАЧИЌ
„СЕДУМ НАЧИНА КАКО ДА ЈА
УБИЕШ СОПРУГАТА И ЗОШТО?!“
режија: Ирена БАЧИЌ

7. Младинска драмска сцена „Чин 4, Сцена 5“-Прилеп
Харолд ПИНТЕР
„ВРАЌАЊЕ“
режија: Андреј БОГАТИНОВСКИ

8. ОУ „Лазо Ангеловски“-Аеродром, Скопје
Марија ПОПОВСКА и Никица МАНЏУКОВСКИ
„БЕЗ ОТПАДОЦИ-ЗЕЛЕНО, ЦВЕТНО“
режија: Костадинка ПОПОВСКА и Марија ПЕТРОВА

9. Петта приватана гимназија-Скопје
Адаптација
„ЗОНА ЗАМФИРОВА НА МАКЕДОНСКИ НАЧИН“
режија: Соња ПОПОСКА

10. НУ Центар за култура „Ацо Шопов“-Штип
Драмско студио
Х.К.АНДЕРСЕН
„СНЕЖНАТА КРАЛИЦА“
режија: Марија МИНЧЕВА и Елена ШОРОВА

11. НУ Центар за култура „Григор Прличев“-Охрид
Драмски аматери од ОСУ „Св Климент Охридски“
Артур МИЛЕР
„СИТЕ МОИ СИНОВИ“
режија: Јован ЦВЕТКОВСКИ

12. ОУ Дом на културата „Драги Тозија“-Ресен
Драмска секција
Васил Иљоски
„ЧОРБАЏИ ТЕОДОС“
режија: Динче КОЧОВСКА

13. СУГС „Цветан Димов“-Скопје
Драмско студио
Лилјана Крстевска
„LOVE OR DEATH“
режија: Лилјана КРСТЕВСКА и Ајтен АЈДИНИ КАДРИУ

14. ОЕМУЦ „Св. Наум Охридски“-Охрид
Драмско студио
Народно творештво
„ВИЛА-САМОВИЛА“
режија: д-р Благица ХАЏИ ЈОВАНОВСКА

15. НУ Центар за култура „Ацо Ѓорчев“-НЕГОТИНО
Аматерски театар
Бранисалв НУШИЌ
„СОМНИТЕЛНО ЛИЦЕ“
режија: Павле ТРПКОВ

16. ССОУ „Димитрија Чуповски“-Велес
Драмска секција
Јован СТЕРЈА ПОПОВИЌ
„НАДУЕНА ЦРПКА“
режија: Слободанка ИЛИЕВСКА

17. НУ Центар за култура „Бели мугри“-Кочани
Аматерски театар
Муза ПАВЛОВНА
„ГРК И ВЕСЕЛА СКРЕЛОЗА“
режија: Перо ДАНИЛОВСКИ

18. ОУ „Димо Хаџи Димов“ Општина Карпош-Скопје
Драмска секција
Марко ЦЕПЕНКОВ
„НАШИ ГОДИНИ“
режија: КОЛЕКТИВНА

19. СГУС „Јосип Броз Тито“-Скопје
Драмско студио
Нејџел ВИЛИЈАМС
„КЛАСЕН НЕПРИЈАТЕЛ“
режија: Румена ДИМЕВСКА & Димитар ЈАКИМОВСКИ

20. СГУС „Јосип Броз Тито“-Скопје
Драмска секција
Работена според филм
„КЛУБ ЗА ДОРУЧЕК“
режија: Ирина ЛАЗАРОВА &  Драгана ГАЛЕВСКА

21. СГУС „Јосип Броз Тито“-Скопје
Драмска секција
Венко АНДОНОВСКИ
„ЦРНИ КУКЛИ“
режија: Надица ВЕСОВА & Тамара ИВАНОВА и Марија СМИЛЈАНОВА

22. Отворена сцена театар „Чекори“
Глорија ГОНЗАЛЕС
„З А В Е С И“
режија: Жаклина АНГЕЛЕВСКА & Петко КОСТОВСКИ

23. ОУ Дом на културата „Мирка Гинова“
Аматерски театар „Мирка Гинова“
Ристо КРЛЕ
„ПАРИТЕ СЕ ОТЕПУВАЧКА“
режија: Томе АТАНАСОВ

24. Здружение на пензионери-Куманово
Драмска работилница при
КУД „Ѓоко Симоновски“
Јордан ПЛАВНЕШ
„ Р “
режија: Стоје ДОДЕВСКИ

25. Аматерска театарска група „Маја Топузовска
при КУД „Младост“ – Кичево
Стале ПОПОВ
„ИТАР ПЕЈО“
режија: Александар ЦВЕТАНОСКИ

26. Словенечки центар-Скопје
Милош МИКЕЛН
„СТРИП СТРУП-ДЕНАРЈА КУП“/ „СТРИПОТ ОТРОВ-ПАРИ КУП“
режија: Анѓела СТОЈАНОВСКА

27. СОУ Гимназија „Кочо Рацин“
Драмска секција
Вилијам ШЕКСПИР
„КРОТЕЊЕТО НА ОПАКАТА“
режија: Весна ПАВЛОВА

28. СУГС „Раде Јовчевски Корчагин“-Скопје
Аматерски театар „Корчагин“
Татјана АЛЕКСИЌ
„ Ч Е В Е Л “
режија: КОРЧАГИНЦИ

29.   Дом на културата „Тошо Арсов“-Виница
Драмско аматерско студио
Орце ПАВЛОВ
„ДОДЕКА ГО ЧЕКАВМЕ ГОДО…“
(Јонеско, Бекет, Љатифи, НГО, Позиција, Опозиција…)
режија: Орце ПАВЛОВ

30. Здружение за култура и уметност при
ЦК „Иљо Антески Смок“-Тетово
Драмска секција
Небојша СТОЈАНОСКИ
„ПРИКАЗНАТА НА ГОЛЕМИОТ ГОСПОДАР“
режија: Левко БОГДАНОВСКИ

31. КУД „Друмкол“-Вевчани
Патувачки театар „Поклони се и падни“
Жан Батист Поклен МОЛИЕР
„ЖОРЖ ДАНДЕН“
режија: Ѓорѓи РИЗЕСКИ

32. Аматерски тестар „Мирка Гинова“
ул. „Маршал Тито“ бб, ДЕМИР КАПИЈА
Сергеј Т. АКСАКОВ
„УБАВИЦАТА И ШУМСКИОТ ЅВЕР“
режија: Мице ПАШОЕСКИ

33. Дом на културата “Илинден“
ул. „Маршал Тито“ бб, ДЕМИР ХИСАР
Драмски студио
Васил ИЉОСКИ
„СВАДБА“
режија: Благој НИКОЛОВ

34. Универзитет „Гоце Делчев“-Штип
Мултимедијална академска камерна сцена
Роланд ТОПОР
„ПОД  МАСАТА“
режија: Симеон ГАВРИЛОВ

35. ОУ Дом на културата „Јане Сандански“-Ново Село
Драмско Студио „Талија“
Миле ПОПОСКИ
„ВИКЕНД НА МРТОВЦИ“
режија: м-р Даниел ТРАЈКОВ

36. СГС Гиманзија – Никола Карев Скопје
Драмска секција
Митко ДИМОВСКИ
„ЏАБЕ СЕ КРЕВА ВРЕВА ЗА ЏОНИ“
режија : Митко ДИМОВСКИ

37. Детско драмско студио – Тетово
Владимир ЈОВАНОВСКИ
„ПИРАТИТЕ“
режија : Владимир ЈОВАНОВСКИ

25. април 2013
Драмски Аматерски Фестивал на Македонија-Кочани

К о ч а н и

Благој Пенов, извршен директор