27.мај – 01.јуни 2013

ЛИСТА на пријавени драмски аматерски театри за изборот на претстави за 49-то издание на ДАФ на Македонија-Кочани 2013

11. Гимназија „Гоце Делчев“- Куманово
Коле ЧАШУЛЕ
„ЦРНИЛА“
режија: Сара ПЕТРУШЕВСКА

12. Гимназија „Гоце Делчев“- Куманово
Горан СТЕФАНОВСКИ
„ЛОНГ ПЛЕЈ“
режија: Давид КРСТЕВСКИ

13. СОУ Димитар Влахов“- Струмица
Драмско ателје
Тенеси ВИЛИЈАМС
„СТАКЛЕНА МЕНАЖЕРИЈА“
режија: Кире ЃОРЃИЕВ

14. Гимназија Нова Горица
Нова Горица- Република Словенија
Наташа КОНЦ ЛОРЕНЦУТИ
„КЕКЕЦ ГОР, КЕКЕЦ ДОЛ“
режија: Наташа КОНЦ ЛОРЕНЦУТИ

15. Меѓуопштинска организација на глуви и наглуви
Врање, Република Србија
Трајче ЃОРЃИЕВ
„ЉУБАВ“
режија: Трајче ЃОРЃИЕВ

16. ОСУ „Св. Климент Охридски“-Охрид
Аматерски театар „Прличевци“
Ирена БАЧИЌ
„СЕДУМ НАЧИНА КАКО ДА ЈА УБИЕШ СОПРУГАТА И ЗОШТО?!“
режија: Ирена БАЧИЌ

17. Младинска драмска сцена „Чин 4, Сцена 5“-Прилеп
Харолд ПИНТЕР
„ВРАЌАЊЕ“
режија: Андреј БОГАТИНОВСКИ

18. ОУ „Лазо Ангеловски“-Аеродром, Скопје
Марија ПОПОВСКА и Никица МАНЏУКОВСКИ
„БЕЗ ОТПАДОЦИ-ЗЕЛЕНО, ЦВЕТНО“
режија: Костадинка ПОПОВСКА и Марија ПЕТРОВА

19. Петта приватана гимназија-Скопје
Адаптација
„ЗОНА ЗАМФИРОВА НА МАКЕДОНСКИ НАЧИН“
режија: Соња ПОПОСКА

10. НУ Центар за култура „Ацо Шопов“-Штип
Драмско студио
Х.К.АНДЕРСЕН
„СНЕЖНАТА КРАЛИЦА“
режија: Марија МИНЧЕВА и Елена ШОРОВА

11. НУ Центар за култура „Григор Прличев“-Охрид
Драмски аматери од ОСУ „Св Климент Охридски“
Артур МИЛЕР
„СИТЕ МОИ СИНОВИ“
режија: Јован ЦВЕТКОВСКИ

12. ОУ Дом на културата „Драги Тозија“-Ресен
Драмска секција
Васил Иљоски
„ЧОРБАЏИ ТЕОДОС“
режија: Динче КОЧОВСКА

13. СУГС „Цветан Димов“-Скопје
Драмско студио
Лилјана Крстевска
„LOVE OR DEATH“
режија: Лилјана КРСТЕВСКА и Ајтен АЈДИНИ КАДРИУ

14. ОЕМУЦ „Св. Наум Охридски“-Охрид
Драмско студио
Народно творештво
„ВИЛА-САМОВИЛА“
режија: д-р Благица ХАЏИ ЈОВАНОВСКА

15. НУ Центар за култура „Ацо Ѓорчев“-НЕГОТИНО
Аматерски театар
Бранисалв НУШИЌ
„СОМНИТЕЛНО ЛИЦЕ“
режија: Павле ТРПКОВ

16. ССОУ „Димитрија Чуповски“-Велес
Драмска секција
Јован СТЕРЈА ПОПОВИЌ
„НАДУЕНА ЦРПКА“
режија: Слободанка ИЛИЕВСКА

17. НУ Центар за култура „Бели мугри“-Кочани
Аматерски театар
Муза ПАВЛОВНА
„ГРК И ВЕСЕЛА СКРЕЛОЗА“
режија: Перо ДАНИЛОВСКИ

18. ОУ „Димо Хаџи Димов“ Општина Карпош-Скопје
Драмска секција
Марко ЦЕПЕНКОВ
„НАШИ ГОДИНИ“
режија: КОЛЕКТИВНА

19. СГУС „Јосип Броз Тито“-Скопје
Драмско студио
Нејџел ВИЛИЈАМС
„КЛАСЕН НЕПРИЈАТЕЛ“
режија: Румена ДИМЕВСКА & Димитар ЈАКИМОВСКИ

20. СГУС „Јосип Броз Тито“-Скопје
Драмска секција
Работена според филм
„КЛУБ ЗА ДОРУЧЕК“
режија: Ирина ЛАЗАРОВА &  Драгана ГАЛЕВСКА

21. СГУС „Јосип Броз Тито“-Скопје
Драмска секција
Венко АНДОНОВСКИ
„ЦРНИ КУКЛИ“
режија: Надица ВЕСОВА & Тамара ИВАНОВА и Марија СМИЛЈАНОВА

22. Отворена сцена театар „Чекори“
Глорија ГОНЗАЛЕС
„З А В Е С И“
режија: Жаклина АНГЕЛЕВСКА & Петко КОСТОВСКИ

23. ОУ Дом на културата „Мирка Гинова“
Аматерски театар „Мирка Гинова“
Ристо КРЛЕ
„ПАРИТЕ СЕ ОТЕПУВАЧКА“
режија: Томе АТАНАСОВ

24. Здружение на пензионери-Куманово
Драмска работилница при КУД „Ѓоко Симоновски“
Јордан ПЛАВНЕШ
„ Р “
режија: Стоје ДОДЕВСКИ

25.  Аматерска театарска група
„Маја Топузовска при КУД „Младост“ – Кичево
Стале ПОПОВ
„ИТАР ПЕЈО“
режија: Александар ЦВЕТАНОСКИ

26.  Словенечки центар-Скопје
Милош МИКЕЛН
„СТРИП СТРУП-ДЕНАРЈА КУП“/ „СТРИПОТ ОТРОВ-ПАРИ КУП“
режија: Анѓела СТОЈАНОВСКА

27.  СОУ Гимназија „Кочо Рацин“
Драмска секција
Вилијам ШЕКСПИР
„КРОТЕЊЕТО НА ОПАКАТА“
режија: Весна ПАВЛОВА

28.  СУГС „Раде Јовчевски Корчагин“-Скопје
Аматерски театар „Корчагин“
Татјана АЛЕКСИЌ
„ Ч Е В Е Л “
режија: КОРЧАГИНЦИ

19.април 2013
Драмски Аматерски Фестивал на Македонија-Кочани
К о ч а н и