Се пријавија уште две претстави за учество во селекцијата на 50 издание на Драмскиот аматерски фестивал на Македонија.

Претставата на ДК „Илинден“ од Демир Хисар, е 40-та, претставата на Гимназијата од Нова Горица е 41 пријавена.

40.Дом на културата „Илинден“-ДЕМИР ХИСАР Драмско студио Жорж ФЕЈДО „КОГА ЖЕНАТА Е НЕМА“ режисер: Благпој НИКОЛОВ

41.Гимназија Нова Горица – Словенија Аматерско драмско гледалишче Драго ЈАНЧАР „ГОЛЕМИОТ БРИЛИЈАНТЕН ВАЛЦЕР“ режисер: Марјан БЕВК