Л И С Т А на пријавени Драмски аматерски ансамбли за  избор/селекција на претстави за 50-то издание на ДАФ на Македонија–Кочани 2014…

1.СОУ Гимназија „Кочо Рацин“-Велес
Јордан ЛЕОВ
„ПОБРАТИМИ“
Адаптација на текстот од романот на Ј. Леов (В. Павлова,
Ц. Карамаркова, С. Карбева, М. Сорагинова)
режисер: Слободанка ЧИЧЕВСКА
2.СОУ Гимназија „Кочо Рацин“-Велес
Во чест на поетот
„74 год. ОД СТИХОЗБИРКАТА „БЕЛИ МУГРИ“
(избор песни од „Бели мугри“ на Кочо Солев РАЦИН)
режисер: Александра СТОЈНАОВСКА и Јовица ТЕМОВ
3.СОУ Гимназија „Кочо Рацин“-Велес
МЕСЕЦ НА КНИГАТА – ЛИТЕРАТУРНО ЧИТАЊЕ
(Избор песни од современата МАКЕДОНСКА ПОЕЗИЈА)
режисер: Александра СТОЈАНОВСКА и Весна ПАВЛОВА
4.Општинска установа Дом на културата
„Крсте П. Мисирков“-Свети Николе
Градски аматерски театар „Сцена `71“
Горан СТЕФАНОВСКИ
„ТЕТОВИРАНИ ДУШИ“
режисер: Слободан ЕЛИСЕЕВ и
Александар МИЌЕВ
5.Асоцијација за култура и уметност
„Мулти-Арт“ – Куманово
Драмска група „Hi-Fi“
Милан ЛАСИЦА, Јулиас САТИНСКИ, Аљоша УСИ
„С О Ј Т А Р И И “
режисер: Стоје ДОДЕВСКИ
6.Центар за култура „Никола Ј. Вапцаров“
Самоил ДУКОВСКИ
„МИЛИ СНАЈКИ“
режисер: Стеван СПАСОВСКИ
7.Гимназија „Св. Климент Охридски“
Тенеси ВИЛИЈАМС
„МАЧКА НА ВЖЕШТЕНИОТ ЛАМАРИНЕН ПОКРИВ“
режисер: Ана Марија МИХАИЛОВА
8.Драмска секција при Здружение за култура и уметност
„Иљо Анатески-Смок“ – ТЕТОВО
Дтеска драмска претстава
Мирко ВИДОЕВСКИ
„ДВЕТЕ МАЛИ САМОВИЛИ“
режисер: Игор БАЧОВСКИ
9.Драмска секција при Здружение за култура и уметност
„Иљо Анатески-Смок“ – ТЕТОВО
Јован ДАМЈАНОВСКИ
„БИОЛОШКИ ДИНАМИТ“
режисер: Игор БАЧОСКИ
10.ОУ „Лазо Ангеловски“-Општина Аеродорм
Васил ИЉОСКИ
„ЧОРБАЏИ ТЕОДОС“
режисер: Костадинка ПОПВСКА и Валентина ПЕТРОВА
11.Универзитет „Св. Кирил и Методиј“-СКОПЈЕ
ДААД-Лекторат Скопје
Ruckwarts (R)EVOLUTION
“DIAMANTHALSKETTE” – „ДИЈАМАНТСКИ ЃЕРДАН“
режија: Паула ФАЈКЕ
12.НУЦК – Крива Паланка
Драмско студио
Трајче КАЦАРОВ
„Н А  К Л У П А Т А“
режисер: Глигор ЦВЕТКОВСКИ
13.НУЦК „Марко Цепенков“-ПРИЛЕП
Театар „Чин 4, Сцена 5“
Реј КУНИ
„Ф А Н И  М А Н И“
режисер: Дарко КАРБЕСКИ
14.Волонтери при ООЦрвен крст – БИТОЛА
Аматерска Театарска Група „Темплари“
Бранислав НУШИЌ
„Г-ЃА  М И Н И С Т Е Р К А“
режисер: Дејан ТРИФУНОВСКИ
15.Центар за културу Пожаревац, Република Србија
Позориште „Миливоје Живановиќ“
Владимир СОЛОГЈУБ
„НЕСРЕЧА ЗБОГ НЕЖНОГ СРЦА“/„НЕСРЕЌА ЗАРАДИ НЕЖНО СРЦЕ“
режисер: Невена РАКОЧЕВИЌ
16.Piaty Wymair (c. Pjonti Vimjar)
Wolomin, POLAND
Michael COX
“HULA DRAKULA”-“ АКО ВАМПИРОТ БИ БИЛ ДЕНЕС ЖИВ,
ДРЕНАЖА НА ЖИЛИ ЌЕ ВИ НАПРАВИ”
режисер: Robert GZELAK (Роберт ГЖЕЛАК)
17.СОУ Гимназија „Гоце Делчев“-КУМАНОВО
Драмска секција
Бранисалв НУШИЌ
„Н А Р О Д Е Н  П Р А Т Е Н И К“
режисер: Кети ДОНЧЕВСКА ИЛИЌ
18.„СУГС Гимназија „Јосип Броз Тито“
Горан СТЕФАНОВСКИ
„ЖИВ ЧОВЕК“
режија: Димитар ЈАКИМОСВКИ, Ива МАТИЌ,
Ана ДИМИТРОВА
19.СУГС Гимназија „Јосип Броз Тито“
Надица ВЕСОВА и Тамара ИВАНОВА
„ С О Н У В А Ч И “
режија: Надица Весова и Тамара Иванова
20.Театарска група „СЛОВОТО“
Музичко драмска претстава
Весна ДИМИТРОВА-БОБЕВСКА
„ЧЕКОРИ КОН ЕВРОПА, СЛОВЕНИЈА-МАКЕДОНИЈА“
режија: Весна ДИМИТРОВА-БОБЕВСКА
21.Основно училиште „Браќа Миладиновци“
Село МИЛАДИНОВЦИ, СКОПСКО
Драмска секција “The Jolliy Artists”
Џулија ДОНАЛДСОН,
Адаптација, Емилија СТОЈАНОВСКА
“T H E  G R U F F A L O”
режија: Емилија СТОЈАНОВСКА
22.СВР Штип Отсек за превенција
Трајче КАЦАРОВ
„ОДБЕЛЕЖАНИ“
режисер: Трајче КАЦАРОВ
23.СУГС „Никола Карев“ – СКОПЈЕ
Горан СТЕФАНОВСКИ
„ЧЕРНОДРИНСКИ СЕ ВРАЌА ДОМА“
режисер: Митко ДИМОВСКИ
24.КУД „Д И В Ј А Ц И“-СКОПЈЕ
Анета Г. ВЕЛКОСКА
„СРЕЌА ИЛИ СИТЕ БОИ НА ЖИВОТОТ“
режисер: Анета Г. ВЕЛКОСКА
25.СУГС „Раде Јовчевски Корчагин“-СКОПЈЕ
Драмсака секција
Татјана АЛЕКСИЌ
„ШАНТРИВА АЗБУКА“
режисер: Татјана АЛЕКСИЌ
26.МЛАДИНСКИ ОБРАЗОВЕН ФОРУМ KUNSTWERKSTTAT-СКОПЈЕ
Поезија на Кочо РАЦИН,
драматург, Петар АНТЕВСКИ
„БАНКИ ДИГНАА ПАЛАТИ“
режисер: Пола ФИКЕ
27.МЕЃУОПШТИНСКА ОРГАНИЗАЦИЈА НА ГЛУВИ И НАГЛУВИ
Врање, Република Србија
„ОМНИБУС ПЛУС“
режисер: Трајче ЃОРЃИЕВ
28.Аматерска Театарска Група „Без маска“
Ана ЖЕЖОВСКА
„ФАКТОР ЖЕНА“
режисер: Димитар ШУТЕВСКИ
29.Словенечки центар-СКОПЈЕ
Ж. Б. МОЛИЕР
„ДОН  ЖУАН“
режисер: Бојан ЛАЗАРЕВСКИ
30.НУ Центар за култура „Бели мугри“-КОЧАНИ
Детско драмско студио
Драган БЛАГОЕВИЌ
„МАЧКА ВО ЧИЗМИ“
режисер: Крустина АТАНАСОВА-АРСОВА
31.НУ Центар за култура „Бели мугри“-КОЧАНИ
Аматерски театар
Федерико ГАРСИЈА ЛОРКА
„ДОМОТ НА БЕРНАРДА АЛБА“
режисер: Крустина АТАНАСОВА-АРСОВА
32.Драмско студио „Јахја Кемал“-СТРУМИЦА
Митко МАЏУНКОВ
„Д И С П А Н З Е Р“
режисер: Катерина БЕНИНОВА
33.Здружение на пензионери-КУМАНОВО
Драмска работилница на КУД „Ѓоко Симоновски“
Кабаретска претстава
Миланка МИЛОВАНОВИЌ ЗАФИРОВСКА и
Новко ПЕТРУШЕВСКИ
„У КАФАНЧЕ КАРШИ СТАНЧЕ“
режисер: Лазар ЃОРЃЕВИЌ
34.АТ „Мирка Гинова“ – ДЕМИР КАПИЈА
Борисав СТАНКОВИЌ
„К О Ш Т А Н А“
режисер: Димче БАЊАНСКИ
35.АТ „Мирка Гинова“ – ДЕМИР КАПИЈА
Рафи ШАРТ
„ЖЕНАМИ СЕ ВИКА БОРИС“
режисер: Томе АТАНАСОВ
36.АТ „Мирка Гинова“ – ДЕМИР КАПИЈА
Браќата ГРИМ
„СНЕЖАНА И СЕДУМТЕ ЏУЏИЊА“
режисер и драматизација: Мице ПАШОЕВСКИ
37.Театар „САТИР“ – СКОПЈЕ
Станислав ЈИРЖИ ЛЕЦ
„ЕЦИ, ПЕЦИ, ЛЕЦ“
(претстава со афоризми)
38.ТЕАТАР „БАЈКА“ – СКОПЈЕ
Душан РАДОВИЌ
„ПОЧИТУВАНИ ДЕЦА“
Во најва се уште неколку пријави на драмски аматерски ансамбли од: Република Словенија, Република Србија од Пивнице, Словачки театар, од Тетово, Демир Хисар, Скопје…

04.04.2014 год. Драмски Аматерски Фестивал
К о ч а н и на Македонија – Кочани
Благој ПЕНОВ, Извршен директор