Л И С Т А на пристигнати пријави за избор на претстави за „55-то издание на Драмски Аматерски Фестивал на Македонија-Кочани 2018“ доставени на емаил адресата или по пошта со датум 20.април 2018 година, а тоа се:

1. Здружение за културно уметничка едукација „Од игра до претстава“ – Скопје
Марјан Ангеловски – „Го силувавме ежот“, режија: Колективна режија;
2. Театар „Чин 4, сцена 5“ – Прилеп
Ристо Крле, Васил Иљоски, Антон Панов , документарни материјали,
Писма и сведоштва – „600 613 – Каде ми се дригарите“, режисер: Саша Нацевски;
3. НУ Центар за култура „Бели мури“ – Кочани
Август Стриндберг – „„Пеликан“, режисер: Перо Даниловски;
4. Литературен сектор при Гимназија „Мирче Ацев“ – Прилеп
СОУ-Гимназија „Мирче Ацев“ – „Се што сакав да кажам, но никпгаш неможев“,
режисер: Стефанија Стефаноска;
5. ОУ „Тодор Ангелевски“ – Битола
„Магијата на мојата лектира-Снежана и џуџињата“ (куклена претстава),
Автор на текст и режисер: Весна Гагаловска;
6. Аматерски театар „Куманово“ – Куманово
Јован Стерја Поповиќ – „Зла жена“, режисер: Стоје Додевски;
7. Аматерски театар „Куманово“ – Куманово
„Од опаку“, автор на текст и режисер: Стоје Додевски;
8. Драмска група „Дон Кихот“ – Гевгелија
Жорж Фејдо – „Кројач за дами“, режисер: Даниела Џишева;
9. Драмско студио „Р“ – Штип
„Енци менци одделенци“, автор на текст и режисер: Трајче Кацаров;
10. Драмска секција при „Никола Јонко Вапцаров“ – Делчево
Народна пеиказна – „Биљбилот и токмаците“, режисер: Мартин Милчевски;
11. Училишен драмски театар „Мечтатели“ при СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ – Кавадарци
Вилијам Шекспир – „Сон на летната ноќ“, режисер: проф. Катица Манева;
12. СОУ Гимназија „Кочо Рацин“ – Велес
Вилијам Шекспир – „Многу врева за ништо“, режисер: Слободанка Чичевска;
13. Младинска сцена при Интимен театар – Битола
Ана Жежовска, Симона Павловска и Валентин Дамчевски – „Меѓу нас е тивко“,
режисер: Софија Ристевска Петрушева;
14. СОУ „Санде Масев“ – Струмица
Петер М. Андреевски – „Пиреј“, режисер: Кире Ѓорѓиев
15. Драмска секција „Софија“ при ООУ „Страшо Пинџур“ – Јосифово
„Среќниот принц“, автор на текст и режисер: Билјана Ѓоргиевска, наставник
16. Аматерско позориште „Јанко Чеман“ – Пивнице, Република Србија
Вацлав Шуплата – „Таинствен шепот“, режисер: Јарослав Шимон;
17. Драмско студио „Репетициона 04“ при Дом на културата „Ацо Шопов“ – Штип
Албер Ками – „Недоразбирање“, режисер: Ана Марковска;
18. Драмска секција при ССОУ „Димитрија Чуповски“ – Велес
„Г-ѓа Министерка“, автор и режисер: Љубинка Ртовска
19. Драмска група при СОУ „Јосип Броз Тито“ – Скопје
Емилија Величкова – „С-сигурност, О-обврска, Б-блискост, А-афинитет“, режисер: Розе Симоновска;
20. Аматерски театар при Дом на културата „Иван Мазов-Климе“ – Кавадарци
Марк Камелоти – „Стјуардеси“, режисер: Диме Коцевски;
21. Аматерско позориште „Хранислав Драгутиновиќ“ – Прокупље, Република Србија
Србијанка Станковиќ – „Ана је чекала“, режисер: Тијана Петровиќ;
22. Летечка театарска трупа – Тетово
„Од трње, до ѕвезди“, автор и режисер: Владимир Јованоски;
23. Летечка театарска трупа – Тетово
„Дом за старци“, автор и режисер: Владимир Јованоски;
24. Драмско студио при НУ Центар за култура – Крива Паланка
Сашко Насев – „Грев или шприцер“, режисер: Глигор Цветковски;
25. Драмско студио при Национална установа Центар за култура – Дебар
Карло Голдони – „Мирандолина“, режисер: Џевит Мифтароски;
26. Театарска група СУГС „Владо Тасевски“ – Скопје
Проф. Гордана Илиева – „Цимери“, режисер: проф. Гордана Илиева и проф. Силвана Новеска;
27. Драмска секција при ЈОУ Дом на културата „Бранд Петрушев“ – Богданци
Петре М. Андреевски – „Велика“, режисер: Кире Ѓорѓиев;
28. Театар при Дом на културата „Иван Мазов – Климе“ – Кавадарци
Небојша Ромчевиќ – „Ужасите предизвикани од пасивно пушење“, режисер: Јордан Витанов;
29. Драмска секција ООУ „Јонче Смугрески“ – с. Обршани
Колективна творба – „Пародија на Пепелашка“, режисер: Марија Деспотоска, наставник;

20.април 2018 год.

Драмски Аматерски Фестивал на Македонија – Кочани