Со денешнава пошта (10.април 2018) пријави за драмски аматерски проекти доставија: Аматерски театар при Дом на културата „Иван Мазов-Климе“-Кавадарци ги пројави „Стјуардеси“ од Марк Камелоти, во режија на Диме Коцевски, воедно достави и линк од претставата; „Хранислав Драгутинович Аматерско позориште “ од Прокупље, Република Србија го пријави драмскиот проект „Ана је чекала“ од Србијанка Станкович, а во режија на Тијана Петрович со линк за проследување на претставата; ССОУ „Димитрија Чуповски“-Велес доставија Пријава и ЦД запис од претставата „Г-ѓа Министерка“, авторски проект на проф. Љубинка Ртовска; „Летечка театарска трупа “ од Тетово пријави две театарски претстави со ЦД записи: Театарска претстава за деца и големи деца со наслов „Од трње до ѕвезди“, автор и режисер на претставата е Владимир Јованоски и комедијата „Дом за старци“, чиј автор и режисер е исто така Владимир Јованоски.
ЦД записи од веќе пријавените претстави доставија: Аматерски театар од Куманово „Зла жена“ и ООУ „Ванчо Прке“ од Делчево ЦД запис за пртеставата „Токмаците и билбиљот“