Тричленото жири на 58 издание на ДАФ во состав: Адем Карага, Перо Даниловски и Александар Димитров ги поздравува им се заблагодарува на сите учесници за одговорниот однос, ентузијазмот и љубовта кон театарот и, на крајот од фестивалот, ја донесе следната одлука:
 
Награда за главна женска улога; Ива Џорлева како Џева во „Стјуардеси“ – М. Каполети; реж. Ефтим Трајчов; „Спотлајт“ – Штип
 
Награда за епизодна машка улога; Мартин Ристов како Најдо во „Стјуардеси“ – М. Каполети; реж. Ефтим Трајчов; „Спотлајт“ – Штип
 
Награда за главна машка улога: Видан Станоев како Негро во „Не се клади на Енглези“ – сп. В. Ѓурѓевиќ; Театар при ДК „Иван Мазов – Климе“ – Кавадарци
 
Награда за најдобра режија: Диме Коцевски за „Не се клади на Енглези“ – сп. В. Ѓурѓевиќ; Театар при ДК „Иван Мазов – Климе“ – Кавадарци
 
Награда за најдобра претстава во категоријата театар за деца и младинци: „Авантурата на принцезата Лили“ – сп. Мира Станишев; реж. Микица Илова; Театар при ДК „Иван Мазов – Климе“ – Кавадарци
 
Награда за истражување нови сценски изразни средства и експеримент во аматерскиот театар; Студио за актерска игра „Прва проба“ (Ф.А.Д. Стоби) – Скопје
 
ГРАН ПРИ наградата „Васил Ќортошев“ се доделува на „Не се клади на Енглези“ – сп. В. Ѓурѓевиќ; реж. Диме Коцевски; Театар при ДК „Иван Мазов – Климе“ – Кавадарци