60 ГОДИНИ ФЕСТИВАЛ, БИТОЛА 1959 – КОЧАНИ 2019

56-то ИЗДАНИЕ ДРАМСКИ АМАТЕРСКИ ФЕСТИВАЛ
НА МАКЕДОНИЈА – КОЧАНИ 2019“

Р Е П Е Р Т О А Р

ПОНЕДЕЛНИК, 27. мај 2019 г.

18:30 НУЦК „Бели мугри“
Театар Страница
„ЧОВЕКОТ“ – според Марсел МАРСО
Трајче ГЕОРГИЕВ (пантомима)

19:20 Влез на НУЦК „Бели Мугри“
МАКЕДОНСКИ БРАС КВАРТЕТ – класична музика

20:00 НУЦК „Бели мугри“
СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ

20:15 часот
НУ Театар Комедија – Скопје
„ВАРДАРСКИ ПАСТУВИ“ – Според: С. БОФОЈ, Е. МЕКАРТЕН и С. СИНКЛЕР
режија: Синиша ЕВТИМОВ

23:00 Паркот пред НУЦК „Бели Мугри“
DJ Александар ЈОРДАНОВ

23:30 Мултикултурен центар
Театар „Чекори“ – Скопје
„Н И Е“ – варијација на делото „Поздрави некого“ од
Весна ОГНЕНОВИЌ и Будимир НЕШИЌ
режија: Петко КОСТОВСКИ

ВТОРНИК, 28. мај 2019 г.

10:30 Mултикултурен центар
Промоција на изданијата на „СВЕТОТ НА БИБИ“ – проекција на цртани филмови со Биби, Боби и Зазулче

12:30 НУЦК „Бели мугри“
АТ „Колектив ветерница“ – Скопје
„РОБОГРАД“
режија: Колектив ветерница

13:30 Mултикултурен центар
АТ „Каревци“ – Скопје
„ВЕЈКА“ – Коле ЧАШУЛЕ
режија: Снежана СТАНКОВА, ментор

19:30 отворање изложба:
Сценографии Крсте ЏИДРОВ – Џиби

20:00 НУЦК „Бели мугри“
Гимназија „Св. Климент Охридски“ – Охрид
„ПРЕКРАСНИ СТРАНЦИ“ – Паоло ЏЕНОВЕЗЕ
режија: Ирена БАЧИЌ

22:00 МУЛТИКУЛТУРЕН ЦЕНТАР
НУЦК „Ацо Шопов“ – Штип, Аматерски театар „Репетициона 04“
„НЕДОРАЗБИРАЊЕ“ – Албер КАМИ
режија: Ана МАРКОВСКА

СРЕДА, 29. мај 2019 г.

12:00 НУЦК „Бели мугри“
ЦИУЕ „Театар Пи“ – Скопје
„КЛАСОТ X“ – Најџел ВИЛИЈАМС и „Театар Пи“
режија, сценографија и музика: Златко МИТРЕСКИ и Македонка ИЛИЕВСКА

13:30 МУЛТИКУЛТУРЕН ЦЕНТАР
НУЦК „АСНОМ“ – Гостивар, Театар „Дунек“
„БЕНГ БЕНГ И МРТОВ СИ“ – Вилијам МАСТРОСИМОН
режија: Александар НЕШКОСКИ

20:00 НУЦК „Бели мугри“
НУЦК „Кочо Рацин“-Кичево
Аматерски театар
„ЛИМОНАДА ВО ДРУШТВО НА ДИРЕКТОРОТ“ – Весна КУСЛЕСКА
режија: Михајло ПЕТРЕВСКИ

21:00 Паркот пред НУЦК „Бели Мугри“
FOTA street outreach
Концерт на акробатски музичари
Филип ТЕЈЛОР (Америка) и Гранета ФОТИУ (Грција)

22:00 НУЦК „Бели мугри“
Театар „Kunstwerkstatt“ – Скопје, Младински образовен форум
„НЕМАМ КАДЕ ДА СЕ ВРАТАМ“ – Милош АНДОНОВСКИ
режија: Дени СТОЈАНОВ

ЧЕТВРТОК, 30. мај 2019 г.

10:30 Градски пазар (плоштад) Кочани
FOTA street outreach
Концерт на музичари-акробати
Филип ТЕЈЛОР (Америка) и Гранета ФОТИУ (Грција)

12:00 НУЦК „Бели мугри“
Летечка театарска трупа – Тетово
„ВОЗМОЖНА ПРИКАЗНА – АБРАКАДАБРА“ – Автор и режија: Владимир ЈОВАНОСКИ

20:00 НУЦК „Бели мугри“
Летечка театарска трупа – Тетово
„ЖИВКОВА СЛАВА“ – според „ИВКОВА СЛАВА“ на Стеван СРЕМАЦ
Адаптација и режија: Владимир ЈОВАНОСКИ

21:00 Паркот пред НУЦК „Бели Мугри“
ИМПРОВ ГРУПА НАСТАП
Наталија ТЕОДОСИЕВА, Сергеј ДИМОВСКИ, Андреј ЦВЕТАНОВСКИ,
Тони ДЕНКОВСКИ, Мартин МАНЕВ, Дамјан ЦВЕТАНОВСКИ, Борјан СТОЈКОВ

22:00 НУЦК „Бели мугри“
СУГС Гимназија „Ј.Б. Тито“ – Скопје
„КУЛА ВАВИЛОНСКА“ – Горан СТЕФАНОВСКИ
режија: Ангелина МИЛИВОЈЕВИЌ, Ведран ЧЕШАРЕК

ПЕТОК, 31. мај 2019 г.

12:00 НУЦК „Бели мугри“
СУГС „Раде Ј. Корчагин“ – Скопје
АТ Корчагин
„АЈ НЕ ФИЛОЗОФИРАЈ“ – Даниела НИКОЛОВА
режија: Виктор ПЕТРЕСКИ и Митра БЛАЖЕВСКА

18:00 НУЦК „Бели мугри“
Промоција на книга „АМАТЕРИЗМОТ ВО СРБИЈА“ од МИЛАН МАЏАРЕВ

20:00 НУЦК „Бели мугри“
Дом на културата „Мирка Гинова“ – Демир Капија, Аматерски театар
„УМРИ МАШКИ“ – Алдо НИКОЛАЈ
режија: Томе АТАНАСОВ

21:30 Паркот пред НУЦК „Бели Мугри“
ПРОМОЦИЈА Corpus Delicti Records” (LPCD004). Винилна верзија на вториот албум (12” LP) на кочанската група Anna O. – Гробот на еден робот. (Кирил СТОИМЕНОВ – бас гитара и вокал, Благоја ГЛИГОРОВСКИ – гитара, Дејан ЈЕФРЕМОВ – тапани)

22:00 НУЦК „Бели мугри“
Аматерско позориште „Хранислав Драгутиновиќ“ – Прокупље – Република Србија
„ДАЛИ ЈЕ ТО БИЛА ШЕВА“ – Ефраим КИШОН
режија: Тијана ПЕТРОВИЧ

САБОТА, 01. јуни 2019 г.

14:30 Мултикултурен центар
Театарско студио за деца и млади „Пиф-Паф“ – Штип
„КУЌАТА НА ПИФПАФКОВЦИ“ – автор и режија: Милорад АНГЕЛОВ

15:30 Салон фоаје НУЦК „Бели Мугри“
Музичко книжевен настан со поезијата на РУМИ
Тихомир ЈАНЧОВСКИ, Зоран ТОРТЕВСКИ, Добрила ГРАШЕСКА

19:00 НУЦК „Бели мугри“
Македонски културен центар – Софија, Република Бугарија
„СТРАСТИТЕ НА ИЛИЈА“ – Димо ДЕШЕВ
режија: Чавдар КРСТЕВ
Игра: Игор ДАМЈАНОВ

20:00 ЦК „Бели мугри“
„ДАХ ТЕАТАР“ – Белград, Република Србија
„МАМУ МУ ЈЕ*ЕМ КО ЈЕ ПРВИ ПОЧЕО“ – Дејан ДУКОВСКИ
режија: Миља МАЗАРАК

21:00, ДОДЕЛУВАЊЕ НА НАГРАДИТЕ и ПОЧЕТОК НА ФИНАЛЕТО НА ЛИГА НА ШАМПИОНИТЕ ЛИВЕРПУЛ – ТОТЕНХЕМ

До видување на 57 издание на ДАФ – Кочани 2020 г.

14. мај 2019 год. Драмски Аматерски Фестивал
Кочани на Македонија – Кочани

Дизајн: Pucho