Драмски Аматерски Фестивал на Македонија – Кочани, Тел.: 070 / 621 -726, e-mail: , www.dafkocani.com

И з в е ш т а ј
за извршениот избор на аматерски драмски претстави
за „55-то издание на ДАФ на Македонија – Кочани 2018“

Понеделник, 28. мај 2018 г.

Почеток, 19:00 часот
Сцена: Јужна страна од НУЦК „Бели мугри“ – Кочани
Културно ин шпортно друштво „Шатор Шторје“ – Сежана
Република Словенија
Драматизација според народни кажувања и режисер: Бојан ПОДГОРШЕК
„БЕЈЖ ЗЛОДЕЈ БАБА ГРЕ“
(„Бегај ѓаволе, доаѓа жена ми“)
Почеток: 20:00 часот
Сцена: НУЦК „Бели мугри“-Кочани
СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ
Поздравна реч на Г. Роберт АЛАЃОЗОВСКИ,
Министер за култура и
Г. Николчо ИЛИЈЕВ,
Градоначалник на Општина Кочани

Почеток, 20:15 часот
СОУ Гимназија „Кочо Рацин“ – Велес
Вилијам ШЕКСПИР
„МНОГУ ВРЕВА ЗА НИШТО“
Режија: Слободанка ЧИЧЕВСКА
Почеток, 22:15 часот
Сцена: НУЦК „Бели мугри“-Кочани (се игра на сцената)
НУ Центар за култура „Бели мугри“ – Кочани, Аматерски театар
Аугуст СТРИНДБЕРГ
„ПЕЛИКАН“
Режија: Перо ДАНИЛОВСКИ

Вторник, 29. мај 2018 г.

Почеток, 12:00 часот
Сцена: НУЦК „Бели мугри“ – Кочани
ООУ „Ванчо Прке“ – Делчево
Народна приказна
„БИЉБИЛОТ И ТОКМАЦИТЕ“
Режисер: Мартин МИЛЧЕВСКИ
Почеток, 20:00 часот
Сцена: НУЦК „Бели мугри“ – Кочани
СУГС „Раде Јовчевски – Корчагин“ – Скопје
Адаптација на текст: Уна НИКОЛОСКА
„ПОКОНДИРЕНА ТИКВА“
Режисер: Уна НИКОЛОСКА
Почеток, 22:15 часот
Сцена: НУЦК „Бели мугри“- Кочани
Аматерско позориште„Хранислав Драгутиновиќ“
Прокупље – Република Србија
Србијанка СТАНКОВИЌ
„АНА ЈЕ ЧЕКАЛА“ („АНА ЧЕКАШЕ“)
Режисер: Тијана ПЕТРОВИЌ

Среда, 30. мај 2018 г.

Почеток, 12:00 часот
Сцена: НУЦК „Бели мугри“-Кочани
ОУ „Тодор Ангелевски“-Битола
„Магијата на мојата лектира-
СНЕЖАНА И ЏУЏИЊАТА“ (Куклена претстава)
Автор и режисер: Весна ГАГАЛОВСКА
Почеток, 20:00 часот
Сцена: НУЦК „Бели мугри“- Кочани
Театар „Чин 4, сцена 5“- Прилеп
Р. Крле, В. Иљоски, А. Панов, документарни
материјали, писма и сведоштва
„600 613 – КАДЕ МИ СЕ ДРУГАРИТЕ“
Режисер: Саша НАЦЕВСКИ
Почеток, 22:15 часот
Сцена: НУЦК „Бели мугри“-Кочани
Младинско драмско студио „Прличко“ – Велес
Автор непознат
„АДВОКАТОТ ПАТЛЕН“
Режија: Слободанка ЧИЧЕВСКА

Четврток, 31. мај 2018 год.

Почеток, 12:00 часот
Сцена: НУЦК „Бели мугри“ – Кочани
ООУ „Страшо Пинџур“ – Јосифово
Автор и режисер: Билјана ЃОРГИЕВСКА
„СРЕЌНИОТ ПРИНЦ“
Почеток: 19:00 часот
Сцена: Мулти-култи центар – Кочани
ЈОУ „Бранд Петрушев“ – Богданци
Драмска секција
Петре М. АНДРЕЕВСКИ
„В Е Л И К А“
Режисер: Кире ЃОРЃИЕВ
Почеток, 20:00 часот
Сцена: НУЦК „Бели мугри“-Кочани
Аматерски театар – Куманово
Јован СТЕРЈА ПОПОВИЌ
„ЗЛА ЖЕНА“
Режисер: Стоје ДОДЕВСКИ

Почеток: 22:15 часот
Сцена: НУЦК „Бели мугри“ – Кочани
НУ Центар за култура – Дебар, Драмско студио
Карло ГОЛДОНИ
„МИРАНДОЛИНА“
Режисер: Џевит МИФТАРОСКИ

Петок, 01. јуни 2018 год.

Почеток, 12:00 часот
Сцена: НУЦК „Бели мугри“ – Кочани
Летечка театарска трупа -Тетово
„ОД ТРЊЕ ДО ЅВЕЗДИ“
Автор на текст и режисер: Владимир ЈОВАНОВСКИ

Почеток, 20:00 часот
Сцена: НУЦК „Бели мугри“-Кочани
Летечка театарска трупа-Тетово
„ДОМ ЗА СТАРЦИ“
Автор и режисер: Владимир ЈОВАНОВСКИ

Почеток: 22:15 часот
Сцена: НУЦК „Бели мугри“-Кочани
Младинска сцена при Интимен театар – Битола
„МЕЃУ НАС Е ТИВКО“
Режисер: Ана ЖЕЖОВСКА

Сабота, 02. јуни 2018 год.

Почеток, 20:00 часот
Сцена: НУЦК „Бели мугри“- Кочани
Театар Чао пријатно – Скопје
Атанас Атанасовски и Валентин Костадиновски – Тино
„ЧАО ПРИЈАТНО“
Според: Питер КУК, Дадли МУР,
Ник КРОЛ и Џон МУЈЛЕНИ
Режисер: Синиша ЕФТИМОВ
ДОДЕЛУВАЊЕ НА НАГРАДИТЕ

ДОВИДУВАЊЕ НА „56-иот ДАФ на Македонија – Кочани 2019“

07. мај 2018 год. Драмски Аматерски Фестивал на Македонија – Кочани

Управен одбор,
Претседател, Дарко СПАСОВ