сцена: НУЦК „Бели мугри“ почеток, 12:00 часот

Драмска секција при ОУ „Тодор Ангелевски“ – Битола

Весна ГАГАЛОВСКА „ЗОШТО НЕ СМЕ СИТЕ ИСТИ“ режија: Весна ГАГАЛОВСКА

играат: 

Александар ДИМИТРОВСКИ ……………………Ѓорѓи

Михаил ЈАНЕСКИ………………………………… Виктор

Илија ГЕЛЕВ………………………………………… Марко

Магдалена ГАЛОВСКА…………………… Раскажувач

Матеј АПОСТОЛОВСКИ…………………………….. Јане

Кристина МИЦКОВСКА……………………….. Мајка 1

Филип ТРАЈКОВСКИ………………………………… Боби

Марина ДАРКОВСКА…………………………… Мајка 2

Христијан ТАЛЕВСКИ……………………………… Сашо

Стефан СТОЈЧЕВСКИ………………………………. Татко

Анастасија ТРАЈКОВСКА…………………. Учителката

Емилија ДАМЧЕВСКА……………………………… Маја

Петар ЈАНЧЕВСКИ………………………………….. Миле

Ева ГОШЕВА…………………………… Соња иМехмед

Драган ПАУНОВСКИ…………………. Дете дозграда

Марин РУСКОВ…………………………… Дете до куќа

Јована РИСТЕВСКА…………………………….. Девојче

Давид ТРОКОВСКА………………………………… Столе

Аникита ТАЛЕВСКА………………… Девојче што пее

Михаил ВЕЉАНОВСКИ……………….. Дете со топка

Издани e 

Христијан ЈОШЕВ………………………. Дете што црта

Илиана НИКОЛОВСКА…………………………… Аница

Ангела ФИЛОВСКА……………………………… Назире

Дамјан КАРАНФИЛОВСКИ……………………… Орхан

Александар ТАЛЕВСКИ…………………………. Марко

Елена МИСКАРОВА………………………………. Алена

Ружица ГЕОРГИЕВСКА…………………………….. Биле

сцена: НУЦК „Бели мугри“ почеток, 20:00 часот

ТАГ од Нови Пазар – Република Србија

Бранислав Недич „БЕТОН МАХАЛА“

режија: Бранислав ТРИФУНОВИЌ и Рифат РИФАТОВИЌ

играат:

Лејла БУЧАН, Драга КОСТИЧ, Ајтана ДРАЖАНИН, Ема МУРАТОВИЧ, Џана ЉАЈИЧ, Петар КОСТИЧ, Недим НЕЗИРОВИЧ, Амар ЧОРОВИЧ

композитор Ирена Попович Тон мајстор: Вахид ЏАНКОВИЧ

сцена: НУЦК „Бели мугри“ почеток, 22:30 часот

НУ Центар за култура „Бели мугри“-Кочани

Ежен ЈОНЕСКО „СТОЛОВИ“

Режија: Перо ДАНИЛОВСКИ

У л о г и: Изданиe 

Старицата………………………… Стефанија Петрова

Старецот…………………………… Адријан СТЕФАНОВ

Оратор…………………………… Душан СТОИЛОВСКИ

Инспициент: Силвана ЈАНЕВСКА Светло мајстор: Тони ЃОРЃИЕВ Тон мајстор: Влатко МИШОВ