Почитувани , Фестивалската управа на ДАФ на Македонија ја користи пригодата да информира за веќе доставените и пристигнати ЦД записи од аматерски драмски ансамбли, воедно потсетуваме дека крајниот рок за доставување на ЦД записите од Вашите претстави е 30.април 2015 година, Ви благодариме за соработката.

Еве ја листата на пристигнати ЦД записи од аматерските драмски ансамбли кои своите драмски проекти ги доставиле до 24.април 2015 година:

1. Аматерски театар „Мирка Гинова“-Демир Капија

Реј КУНИ

„ЉУБОНВИК СО ВИСОК СТИЛ“ (Доставиле ЦД запис, 24.04.2015)

режисер: Томе АТАНАСОВ

2. Младинско драмско студио „Словото“-Велес

Љупчо ДАНОВ

„МОЗАИКОТ НАРЕЧЕН ВЕЛЕС“ (Проследна на матична сцена)

режисер: Весна ДИМИТРОВА-БОБЕВСКИ

3. Младинско драмско студио при НУЦК „Марко Цепенков“-Прилеп

    Театар „Чин 4, сцена 5“

Џон БУЧАН

„39-те ЧЕКОРИ“ (Доставиле ЦД запис, 24.04.2015)

режисер: Саша НАЦЕВСКИ

4. Здружение на пензионери-Куманово

Драмска работилница

Бранислав НУШИЌ

„СОМНИТЕЛНО ЛИЦЕ“ (Доставиле ЦД запис, 24.04,2015)

режисер: Лазар ЃОРЃЕВИЌ

5. Драмска секција при СУГС Гимназија „РЈКорчагин“-Скопје

Ангела НИКОЛОВСКА ЕНЏИ

„САМА“ (Проследена на матична сцена)

режисер: Татјана АЛЕКСИЌ

6. Драмско студио при Центар за култура-Дебар

Карло ГОЛДОНИ

„РИБАРСКИ КАРАНИЦИ“ (Доставиле ЦД запис, 24.04.2015)

режисер: Џевит МИФТАРОСКИ

7. Драмска група при СОУ „Наум Наумовски-Борче“-Крушево

Реј КУНИ според текстот „Фани Мани“

Драматизација: Никола ЈОВАНОВСКИ

„ЛЕСНИ ПАРИ“(Доставиле ЦД запис,24.04.2015)

режисер: Никола ЈОВАНОВСКИ

8. Драмска група „Анима 2“ при Гимназија „Ј.Б.Тито“-Битола

Даниела ПЕТРОВСКА

„БОЛЕН ДОЈЧИН И АНГЕЛИНА:ВО ИМЕТО НА ЉУБОВТА“       (Доставиле ЦД, 24.04.2015)

режисер: Мартин КОЧОВСКИ и Иван ЈЕРЧИЌ

9. ГАТ „Сцена `71“-Свети Николе

Душко РАДОВИЌ

„ЖЕНСКИ РАЗГОВОРИ“(Доставиле ЦД запис, 24.02.2015)

режисер: СлободанЕЛИСЕЕВ

10. Драмска секција при Гимназија „Ј.Б.Тито“-Скопје

Марија ДУЕВА

„ВЕРОНА ВИА СКОПЈЕ“(Проследена на матична сцена)

(Според Шекспировата „Ромео и Јулија“)

режисер: Марија ДУЕВА

11. Млад градски театар-Струмица / Драмско ателје СОУ „Димитар Влахов“

Дарио ФО

„НЕПЛАЌАЊЕ“(Доставиле ЦД запис, 24.04.2015)

режисер: Кире ЃОРЃИЕВ

12. Дом на културата „Тошо Арсов“-Виница

Миро ГАВРАН

„ЧЕХОВ НА ТОЛСТОЈ МУ КАЖА ЗБОГУМ“(Доставиле ЦД запис, 24.04.2015)

режисер: Саша НАЦЕВСКИ

Во очекување на преостанатите ЦД записи, Ви посакуваме успешна и плодна работа.

 

25.април 2015 год. Драмски Аматерски Фестивал на Македонија – Кочани

Благој ПЕНОВ, Извршен директор