РЕПЕРТОАР на 49. ДРАМСКИ АМАТЕРСКИ ФЕСТИВАЛ НА МАКЕДОНИЈА-КОЧАНИ 2013 / 27.мај – 01.јуни 2013 год.

ПОНЕДЕЛНИК, 27.мај 2013 год.

СЦЕНА: ЦК „Бели мугри“

ПОЧЕТОК, 20:00

СУГС „Никола Карев“-Скопје

Драмска секција

Митко ДИМОВСКИ

„ЏАБЕ СЕ КРЕВА ЏЕВА ЗА ЏОНИ“

режија: Митко ДИМОВСКИ

ПОНЕДЕЛНИК, 27. мај 2013 год.

СЦЕНА: ЦК „Бели мугри“

ПОЧЕТОК, 22:00 часот

ДК „Тошо Арсов“-Виница

Драмско студио

Орце ПАВЛОВ

„ДОДЕКА ГО ЧЕКАВМЕ ГОДО…“

(Јoнеско, Бекет, Љатифи …)

режија: Орце ПАВЛОВ

ВТОРНИК, 28. мај 2013 год.

СЦЕНА: ЦК „Бели мугри“

ПОЧЕТОК: 11:00

ОУ „Гоце Делчев“-Виница

Драмска секција

Александар ЦВЕТАНОВСКИ

„АЈДЕ ДА СИ РЕЧЕМЕ УШТЕ ЕДНА“

режија: Мара ЈОВАНОВА

ВТОРНИК, 28.мај 2013

СЦЕНА: ЦК „Бели мугри“

ПОЧЕТОК: 20:00

Здружение на пензионери-Куманово

КУД „Ѓоко Симоновски“

Драмска работилница

Јордан ПЛЕВНЕШ

„ Р “

режија: Стоје ДОДЕВСКИ

ВТОРНИК, 28.мај 2013 год.

СЦЕНА: ЦК „Бели мугри“

ПОЧЕТОК, 22:00

СУГСГ „Јосип Броз Тито“-Скопје

Драмска секција

Адаптирано од филмот „Breakfast“

„КЛУБ ЗА ДОРУЧЕК“

режија: Д. ГЕЛЕВСКА и И. ЛАЗАРЕВА

СРЕДА, 29.мај 2013 год.

СЦЕНА: ЦК „Бели мугри“

ПОЧЕТОК, 13:00

ДК „Мирка Гинова“-Демир Капија

Аматерски театар „Мирка Гинова“

Мице ПАШОЕВСКИ

„УБАВИЦАТА И ШУМСКИОТ ЅВЕР“

режија: Мице ПАШОЕВСКИ

СРЕДА, 29.мај 2013

ЦК „Бели мугри“-САЛОН 2

ПОЧЕТОК, 14:00

Промоција на книгата лауреат на наградата

„Димитар Митрев“ за 2012

Иван ИВАНОВСКИ

„МЕЃУ МИНАТОТО И СЕГАШНОСТА“

промотор: проф.д-р Кристина НИКОЛОВСКА

актерска презентација: Милица СТОЈАНОВА

СРЕДА,29.мај 2013 год.

СЦЕНА: ЦК „Бели мугри“

ПОЧЕТОК, 20:00

ДК „Мирка Гинова“-Демир Капија

Аматерски театар „Мирка Гинова“

Ристо КРЛЕ

„ПАРИТЕ СЕ ОТЕПУВАЧКА“

режија: Томе АТАНАСОВ

СРЕДА, 29. мај 2013

СЦЕНА: ЦК „Бели мугри“

ПОЧЕТОК, 22:00 часот

СУГСГ „Јосип Брпз Тито“-Скопје

Драмска секција

Најџел ВИЛИЈАМС

„КЛАСЕН НЕПРИЈАТЕЛ“

режија: Р. ДИМЕВСКА, И. МАТИЌ

и Д. ЈАКИМОВСКИ

ЧЕТВРТОК,30. мај 2013

СЦЕНА: ЦК „Бели мугри“

ПОЧЕТОК, 11:00 часот

ТГ Словенечки центар-Скопје

Милош МИКЕЛН

„СТРИП СТРУП-ДЕНАРЈА КУП“

режија: Ангела СТОЈАНОВСКА

ЧЕТВРТОК, 30.мај 2014

СЦЕНА: ЦК „Бели мугри“

ПОЧЕТОК, 18:30 часот

„УМЕТНОСТА ВО КОСТЕЦ

СО ПРЕПРЕКИТЕ“

Ликовен и книжевен перформанс

на Роза МОЈСОВСКА,

поет и ликовен уметник

ЧЕТВРТОК, 30. мај 2013

СЦЕНА: ЦК „Бели мугри“

ПОЧЕТОК, 20:00 часот

МО на глуви и наглуви

„P(h)antomfest teatar“-Врање

Република Србија

Трајче ЃОРЃИЕВ

„ Љ У Б О В “

режија: Трајче ЃОРЃИЕВ

ЧЕТВРТОК, 30. мај 2013

СЦЕНА: ЦК „Бели мугри“

ПОЧЕТОК, 22:00 часот

СОУ „Димитар Блахов“-Струмица

Драмско ателје

Тенеси ВИЛИЈАМС

„СТАКЛЕНА МЕНАЖЕРИЈА“

режија: Кире ЃОРЃИЕВ

ПЕТОК, 31. мај 2013

СЦЕНА: ЦК „Бели мугри“

ПОЧЕТОК, 20:00 часот

Здружение за култура и уметност

„Иљо Антески Смок“-Тетово

Драмска секција

Небојша СТОЈАНОВСКИ

„ПРИКАЗНАТА НА ГОЛЕМИОТ ГОСПОДАР“

режија: Марко БОГДАНОВСКИ

ПЕТОК, 31. мај 2013

СЦЕНА: ЦК „Бели мугри“

ПОЧЕТОК, 22:00 часот

ЦК „Бели мугри“-Кочани

Аматерски театар

Муза ПАВЛОВНА

„ГРК ИЛИ ВЕСЕЛА СКЛЕРОЗА“

режија: Перо ДАНИЛОВСКИ

САБОТА, 01. јуни 2013

СЦЕНА: ЦК „Бели мугри“

ПОЧЕТОК, 20:00 часот

ВО ЧЕСТ НА НАГРАДЕНИТЕ

ФДУ – Скопје

Катедра за театарска режија

испитна претстава од III година

Август СТРИНДБЕРГ

„СОНАТА НА СЕНИШТАТА“

режија. Ангелчо ИЛИЕВСКИ

САБОТА, 01.јуни 2013

СЦЕНА: ЦК „Бели мугри“

почеток, 21:30

ОБЈАВУВАЊЕ НА ОДЛУКАТА НА ЖИРИТО И ДОДЕЛУВАЊЕ НА НАГРАДИТЕ

ДОВИДУВАЊЕ НА 50-то ИЗДАНИЕ НА ДАФ НА МАКЕДОНИЈА-КОЧАНИ 2014

ЦЕНА НА ВЛЕЗНИОТ БИЛЕТ: 50,00 ДЕНАРИ