Фестивалската управа на ДАФ на Македонија – Кочани ги известува драмските аматерски ансамбли кои не доставиле пријави за учество во изборот на претстави до 10. април 2018 година, можат да се пријават до 20. април 2018 година (среда). Продолжувањето на рокот предвиден со правилата на фестивалот е од причина што за време на Велигденските празнувања имавме повеќе неработни денови