Р Е П Е Р Т О А Р на 50-то издание на Драмски Аматерски Фестивал на Македонија Кочани 2014 26. – 31. мај 2014…

Театарот е моќна работилница и погон за приказни… Премногу убавина на светов се троши за џабе, премногу незабележан талент, премногу креативност згазена… Горан СТЕФАНОВСКИ

ПОНЕДЕЛНИК, 26.мај 2014 сцена: ЦК „Бели мугри“ почеток, 20:00 часот СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ НА 50-то ИЗДАНИЕ НА ДРАМСКИ АМАТЕРСКИ ФЕСТИВАЛ НА МАКЕДОНИЈА – КОЧАНИ „ЖИВИ ДРАМСКИ СЛИКИ“ режисер и синопсис: Васил ШУМАНСКИ водител, Страшо МИЛОШЕВСКИ

ПОНЕДЕЛНИК, 26.мај 2014 Изложбен салон „Фоаје“ ЦК „Бели мугри“ почеток, 21:00 Изложба од архивата на ДАФ-КОЧАНИ „НАПРЕД ВО МИНАТОТО“

ПОНЕДЕЛНИК, 26. мај 2014 сацена: ЦК „Бели мугри“ почеток, 22:00 Аматерско позориште „Јанко Чеман“-ПИВНИЦЕ, Република Србија Катарина ХИТЗИНГЕР „KTO Z KOHO?“ – „КОЈ КОГА?“ режисер: Катарина ХИТЗИНГЕР

ВТОРНИК, 27.мај 2014 сцена: ЦК „Бели мугри“ почеток, 12:00 ОУ „Блаже Конески“-Велес Драмска секција „СВЕТОТ Е ПОЛН СИ УБАВИНИ“ (адаптација на „Црни и жолти “ од С. ЈАНЕВСКИ и стихови од македонската поезија за деца) режија: Стефани АНДРЕЕВСКА и Костадинка АТАНАСОВА

ВТОРНИК, 27.мај 2014 сцена: ЦК „Бели мугри“ почеток, 20:00 Гимназија „Св.Климент Охридски “ – Охрид Тенеси ВИЛИЈАМС „МАЧКА НА ВЖЕШТЕНИОТ ЛАМАРИНЕН ПОКРИВ“ режисер: Ирена БАЧИЌ

ВТОРНИК, 27.мај 2014 сцена: ЦК „Бели мугри“ почеток, 22:30 СУГСГимназија „Јосип Броз Тито“-Скопје Театарска група: „Катастрофа“ Горан СТЕФАНОВСКИ „ЖИВ ЧОВЕК“ (адаптирана според истоимената драма на Горан Стефановски) режија: Ива Матиќ, Димитар Јакимовски и Ана Димитрова

СРЕДА, 28. мај 2014 сцена: ЦК „Бели мугри“ почеток, 12:00 часот ОУ „Браќа Миладиновци“-с. Миладиновци, Илинден Драмска секција „The Jolly Artists“-(„Веселите артисти“) Џулија Доналдсон / адаптација Емилија Стојановска „THE GRUFFALO“-„ГРАФАЛО“ режисер : Емилија Стојановска Ментор : Емилија Стојановска и Јованка Грозданоска

СРЕДА, 28.мај 2014 сцена: ЦК „Бели мугри“ почеток, 20:00 часот СОУ „Димитар Влахов“-Стумица Драмско атеље Бертолт БРЕХТ „СВАДБАТА НА МАРА“ режисер: Кире ЃОРЃИЕВ

СРЕДА, 28.мај 2014 сцена: Мултикултурен центар почеток, 21:30 СОУ „БОГДАНЦИ“ – Богданци Драмска аматерска група Јукио МИШИМА „ЉУБОВНА ПРИКАЗНА“ режисер: Кире ЃОРЃИЕВ

СРЕДА, 28.мај2014 сцена: ЦК „Бели мугри“ почеток: 22:30 Аматерска театарска група „Без маска“ – Битола Ана ЖЕЖОВСКА „ФАКТОР ЖЕНА“ режисер: Димитар ШУТЕВСКИ

ЧЕТВРТОК, 29.мај2014 сцена: ЦК „Бели мугри“ почеток, 12:00 часот НУ Центар за култура „Иљо Антески Смок“-Тетово Драмска секција при Здружение за култура и уметност Мирко ВИДОЕВСКИ „ДВЕТЕ МАЛИ САМОВИЛИ“ режисер: Игор БАЧОВСКИ

ЧЕТВРТОК, 29.мај2014 сцена: ЦК „Бели мугри“ почеток, 20:00 часот НУ Центар за култура „Бели мугри“-Кочани Аматерски театар Федерико ГАРСИЈА ЛОРКА „ДОМОТ НА БЕРНАРДА АЛБА“ режисер: Кристина АТАНАСОВА-АРСОВА

ЧЕТВРТОК, 29.мај 2014 сцена: ЦК „Бели мугри“ почеток, 22:30 СУГС Гимназија „Никола Карев“- Скопје Театарска Аматерска Група на Горан СТЕФАНОВСКИ „ЧЕРНОДРИНСКИ СЕ ВРАЌА ДОМА“ режисер: Митко ДИМОВСКИ

ПЕТОК, 30.мај 2014 сцена: ЦК „Бели мугри“ 12:00 часот НУ Центар за култура „Бели мугри“-Кочани Детско драмско студио Драган БЛАГОЕВИЌ „МАЧКА ВО ЧИЗМИ“ режисер: Кристина АТАНАСОВА-АРСОВА

ПЕТОК, 30. мај 2014 сцена: ЦК „Бели мугри“ почеток, 20:00 ЛЕТАЧКА ТЕАТАРСКА ТРУПА-ТЕТОВО Владимир ЈОВАНОСКИ „ОТПИШАНИ“ режисер: Владимир ЈОВАНОСКИ

ПЕТОК, 30.мај 2014 сцена: ЦК „Бели мугри“ почеток, 22:30 „Пјонти Вимјар“-Воломин-Полска Михаел КОХ „ХУЛА ДРАКУЛА“- „АКО ВАМПИРОТ БИ БИЛ ДЕНЕС ЖИВ, ДРЕНАЖА НА ЖИЛИ ЌЕ ВИ НАПРАВИ“ режисер: Роберт ГЖЕЉАК и Емилија ПОЉАК

САБОТА, 31.мај 2014 сцена: ЦК „Бели мугри“ почеток, 12:00 часот СВР-Штип-Отсек за превенција Трајче КАЦАРОВ ” ОДБЕЛЕЖАНИ ” (вонконкуренција) режисер: Трајче КАЦАРОВ

САБОТА, 31.мај 2014 сцена: ЦК „Бели мугри“ почеток: 20:00 часот ОБЈАВА НА ОДЛУКАТА НА ЖИРТО НА 50-то ИЗДАНИЕ НА ДАФ

САБОТА, 31.мај 2014 сала: ЦК „Бели мугри“ почеток, 21:30 часот ВО ЧЕСТ НА НАГРАДЕНИТЕ Драмски театар – Скопје Сашко НАСЕВ „ГРЕВ ИЛИ ШПРИЦЕР“ режисер: Деан ДАМЈАНОВСКИ

ИЗБОРНИК/СЕЛЕКТОР: Звездана АНГЕЛОВСКА

Ж И Р И: Сашко НАСЕВ, д-р проф. на ФДУ-Скопје, Силвија СТОЈАНОВСКА, артистка на Драмски театар-Скопје Љупчо ЃОРГИЕВСКИ, режисер

Водители на разговори: Ана ЈАКИМСКА, драматург и режисер Бранко КОСТЕСКИ, драматург и режисер

ДРАМСКИ АМАТЕРСКИ ФЕСТИВАЛ НА МАКЕДОНИЈА – КОЧАНИ, Извршен директор, Благој ПЕНОВ