„Револушн фест“, кој е придружна содржина на 55. ДАФ на Македонија што запона синоќа, го отвори скопската џез – група „Летечки пекинезери“. Убав музички настан, убаво посета на тревникот пред киното во Кочани.

В среда на истиот простор настапува Гоце САФ.