Повеќе од триесет ликови понуди претставата „Приказната на големиот господар“ на ЗКУ „Иљо Антески Смок“ од Тетово.

Претставата беше одиграна синоќа. Режисер е Мирко Богдановски.
Тетовчани добија аплауз од публиката, а на разговорите, претставата беше оценета како преобемна со многу текст и сцени.