сцена: НУЦК „Бели мугри“ почеток, 12:00 часот

Драмско студио при „Креативити“ – Прилеп

Избор од повеќе драмски текстови „КОЈ Е КРИВ“

режија: Влатко ПЕТКОСКИ

Улоги: 

Дино РЕЛУШКОСКИ…………………… Раскажувачот 

Леона МИТРЕСКА…………………………… Црвенкапа 

Димитар ПАСКОСКИ…………………………….. Волкот 

Христијан ТУНЕСКИ………………… Инспектор Сајла 

Лилјана ДИМИТРОВА……………. Детективка Цаца 

Марко ТАЛЕСКИ……………………………………. Прасе 

Деспина КИМОСКА……………………………….. Прасе 

Маја КОНЕСКА……………………………………… Прасе 

Јована ДИМИТРИОВСКА……………………… Врабец 

Михаела ЈАНЕСКА…………………. Верверичка Веца 

Антонио НАУМОСКИ……………………………… Јарец 

Александар ПАЦАРОСКИ………………… Дрвосечач 

Андреј МОЈСОСКИ……………………………… Туриста 

Николина СТОЈКОСКА……………………….. Туристка 

Исидора ХРИСТОСКА…………………………. Туристка 

Анастасија МИШЕВСКА………………….. Пепелашка 

Климентина МИТРЕСКА 

……………………….. Изданиe Бабата 

Костими: Јасмина ИЛИЕВА Сценарио и адаптација на текст: Никола ДИМЕСКИ

сцена: НУЦК „Бели мугри“ почеток, 20:00 часот

Драмска група „Анима“ при СОУ Гимназија „Ј.Б.Тито“-Битола

Проф. Даниела ПЕТРОВСКА Според мотиви на драмски текстови на

Георги СТАЛЕВ

„БОЛЕН ДОЈЧИН И АНГЕЛИНА: ВО ИМЕТО НА ЉУБОВТА“ режија: Даниела ПЕТРОВСКА

играат: 

Стефан БОЈАЏИЕВ…………………… Болен Дојчин

Теодора АНДОНОВСКА……………………… Ангелина

Јани ПАТЧЕ……… Умер Бичакчија и Црна Арапина

Александар ОРТАКОВСКИ……. Митре Поморјанче

Димитар ПАПАЛАЗОВ……………. Плетикоса Павле

Марјан КОТЕВСКИ……………………………. Јаудијата

Хор девојки: Јована ЃУРКОВСКА

Теона ПЕТРОВСКА Христина НЕСТОРОВСКА Ирина СЕЛВИЕВСКА Маја КОРЕЛОВСКА Ана НАУМОВСКА Ева СПИРКОВСКА

Наталија БОГДАНОВСКА Антонија БОЖИНОВСКА Ивана СТОЈАНОВСКА Антонија РИСТЕВСКА Дарја МАРКОВА

Изведба на песната „Нежност“ од Славе Димитров Вокален солист: Ана ГАШТАРОВА Клавир: Александра ДИМОВСКА Гитара: Јани ПАТЧЕ и Арменд ИСА Виолина: Дарко ГРОЗДАНОВСКИ

Дизајн на претставата: м-р Даниела ПЕТРОВСКА, Иван ЈЕРЧИЌ, Мартин КОЧОВСКИ

сцена: НУЦК „Бели мугри“ почеток, 22:30 часот

Дом на културата „Тошо Арсов“- Виница

Миро ГАВРАН „ЧЕХОВ НА ТОЛСТОЈ МУ КАЖА ЗБОГУМ“

режија: Саша НАЦЕВСКИ извршен продуцент: Славчо ДАНЕВ

Улоги: 

Толстој ……………………………….Дамјан ПАВЛОВ

Чехов…………………………………. Михајло АЛЕКСОВ

Софија………………………….. Маријана НИКОЛОВА

Олга……………………………….. Анастасија КОСТОВА

Екипа:

Светло мајстор: Звонко ЈОВАНОВ Тон мајстор: Зоран ПАВЛОВ