Посебно доживување за публиката во Кочани синоќа беше претставата „Љубов“ на „P(h)antomfest teatar“ режирана од Трајче Ѓоргиев, актер кој потекнува од Кочани. Глумците се членови на Меѓуопштинската организација на глуви и наглуви од Врање, република Србија.