Репертоар на 53. издание на ДАФ на Македонија

ПОНЕДЕЛНИК, 29.мај 2017

Сцена: НУЦК „Бели мугри“
Почеток, 19:50 часот
СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ НА
53-то ИЗДАНИЕ НА
ДРАМСКИ АМАТЕРСКИ ФЕСТИВАЛ
НА МАКЕДОНИЈА – КОЧАНИ
ПОНЕДЕЛНИК, 29.мај 2017
Сцена: НУЦК „Бели мугри“
Почеток, 20:00 часот
Велики театар Јагодинa-Република СРБИЈА
Славомир МРОЖЕК
„НА ПУЧИНИ“ („НА МОРСКАТА ШИР“)
режија и адаптација: Бојан МИЛОРАДОВИЌ
ПОНЕДЕЛНИК, 29.мај 2017
НУ ЦК „Бели мугри“-Изложбен салон 2
Почеток, 21:30 часот
Промоција на книга
Славе ЃОРЃО ДИМЕСКИ
„МАКЕДОНСКИОТ РИС“
Илустрации: Сергеј АНДРЕЕВСКИ
Промотор: проф. д-р Ивица ЏЕПАРОВСКИ

ВТОРНИК, 30.мај 2017
Сцена: НУЦК „Бели мугри“
Почеток: 12:00 часот
ООУ „Климент Охридски“-Прилеп, ЦОУ „Лирија“-ЖИТОШЕ
ООУ „Добре Јовановски“-Прилеп
Театарска група „Заедно можеме подобро“
Јордан РАДИЧКОВ
Превод и адаптација: Јулијана ТАЛЕСКА
„НИЕ ВРАПЧИЊАТА“
режисери: Јулијана ТАЛЕСКА,
Аднан МЕХМЕТИ и Ирмела ПАПИЌ

ВТОРНИК, 30.мај 2017
Сцена: НУЦК „Бели мугри“
Почеток, 19:50 часот
Аматерска група „Куманово“-Куманово
Русомир БОГДАНОВСКИ
„НИШТО Б ЕЗ ТРИФОЛИО“
режија: Стоје ДОДЕВСКИ
ВТОРНИК, 30.мај 2017
Сцена: НУЦК „БЕЛИ МУГИ“
Почеток, 21:15 часот

„ШЕКСПИР МЕЃУ МАКЕДОНЦИТЕ“-
108 год. од преводот на „Венецијанскиот трговец“
на Македонски јазик на Тодор ЛАЗАРОВ

ВТОРНИК, 30. мај 2017
Сцена: НУЦК „Бели мугри“
Почеток, 22:15 часот
Младински образовен форум-Скопје
Театар „Kunstwerkstatt“
„ИЛУСТРАЦИИ ЗА ТОА КАКО ИДЕЈАТА ГО
ЗАПРЕПАСТУВА ЧОВЕКОТ КОЈ НЕ Е СПРЕМЕН ЗА ТОА“
режија: Наталија ТЕОДОСИЕВА и Јаков СПАСОВ
СРЕДА, 31.мај 2017
Сцена: НУЦК „Бели мугри“
почеток, 12:00 часот
ООУ „Стојан Бурчевски-Буридан“ с. Иванковци-Велес
Драмска секција
Луис КАРОЛ
„АЛИСА ВО ЗЕМЈАТА НА ЧУДАТА“
Режија и адаптација: Наташа БРЕЗОВСКА-БОГОЕВСКА
СРЕДА, 31.мај 2017
Сцена: НУЦК „Бели мугри“
Почеток: 19:50 часот
КУД „Бранко Радичевиќ“-Стара Пазова-Република Србија
Драмско студио
Френсис ВЕБЕР
„ВЕЧЕРА БУДАЛА“ („ВЕЧЕРА НА БУДАЛИТЕ“)
режија, сценографија, адаптација
и избор на музика: Александер БАКО
(музика: Џо ДАСЕН, Едит ПЈАФ,
Хенри МАНЦИНИ и Андре ВЕРХУРЕН)
СРЕДА, 31.мај 2017
Сцена: НУЦК „Бели мугри“
Почеток: 22:15 часот

СОУ „Никола Карев“-Струмица
Томислав ОСМАНЛИ
„БОМБИТЕ ВО САЛОНОТ БУМС“
режија: Кире ЃОРЃИЕВ
ЧЕТВРТОК, 01. јуни 2017
Сцена: НУЦК „Бели мугри“
Почеток: 12:00 часот

НУЦК „Марко Цепенков“-Прилеп
Театар „Војдан Чернодрински“
Театарска работилница-Прилеп

Сузана ЃОРЃИЕВСКА
„СОНУВАЧОТ, КУПУВАЧОТ И УШТЕ НЕШТО…“
Драматизација и режија: Игор ТРПЧЕСКИ
ЧЕТВРТОК, 01. јуни 2017
Сцена: НУЦК „Бели мугри“
Почеток: 19:50 часот

НУ Центар за култура – Крива Паланка
Драмско студо
Владимир ЃУРЃЕВИЌ
„НЕ СЕ КЛАДИ НА АНГЛИЧАНИ“
режија: Глигор ЦВЕТКОВСКИ
ЧЕТВРТОК, 01. јуни 2017
Сцена: НУЦК „Бели мугри“
Почеток: 22:15

СУГС Гимназија „ЈБ Тито“-Скопје
„Дрим тим ЈБТ“
Вилијам ШЕКСПИР
„РИЧАРД III“
режија: Ана ВАРЕЛОВА и
Емилија ВЕЛИЧКОВА
ПЕТОК, 02. Јуни 2017
Сцена: НУЦК „Бели мугри“
Почеток: 12:00 часот

НУЦК „Кочо Рацин“-Кичево
Аматерски театар
Бошко СМАЌОВСКИ
Драматург: Весна КУСЛЕСКА
„ГОЛЕМИ И МАЛИ“
режија: Михајло ПЕТРЕВСКИ
ПЕТОК, 02. јуни 2017
Сцена: НУЦК „Бели мугри“
Почеток: 19:50

НАТГ „Аматер“ – Охрид
Дејан ДУКОВСКИ
„БУРЕ БАРУТ“
режија: Јован ЦВЕТКОВСКИ
ПЕТОК: 02. Јуни 2017
Сцена: НУЦК „Бел мугри“
Почеток: 21:15
„ИСТОРИСКА ХРОНОЛОГИЈА
НА МИТЕ ГРОЗДАНОВ“
Музичка придружба:
Будимир ЛАЗЕВ, а капела
ПЕТОК, 02. Јуни 2017
Сцена: НУЦК „Бели мугри“
Почеток: 22:15
Интимен театар-Младинска сцена
Битола
Ана ЖЕЖОВСКА
„ДИСФУНКЦИЈА“
режија: Димитар ШУТЕВСКИ

САБОТА, 03. мај 2017
(од западната страна на
НУЦК „Бели мугри“)
Почеток, 19:50 часот

ОБЈАВУВАЊЕ НА ОДЛУКАТА НА ЖИРИТО-
ДОДЕЛУВАЊЕ НА НАГРАДИТЕ
САБОТА, 03. јуни 2017
сцена: НУЦК „БЕЛИ МУГРИ“
Почеток, 20:15 часот
ВО ЧЕСТ НА НАГРАДЕНИТЕ
Ликовен перформанс на Сергеј АНДРЕЕВСКИ
(западна страна од НУ ЦК „БЕЛИ МУГРИ“)
Музички хепенинг
„НИЕ (ЗАПИРКА ДРУГАРИТЕ)“

Изборот на претставите го изврши
Дарко ЈАН СПАСОВ, м-р по драматургија