Управата на фестивалот го објавува репертоарот на фестивалот што ќе се одржи во месец септември и првиот викенд од октомври 2020.
На сите групи, театри, работилници, кружоци што не им успеа да ги заокружат своите проекти за да ги видиме на фестивалот во Кочани, кој оваа година по 57 пат ќе ги собере љубителите (аматерите) на театарската уметност, им испраќаме срдечен поздрав и ги бодриме да не се откажуваат, фестивалот и в година ќе ја продолжи својата благородна мисија за негување и поттикнување на драмскиот аматеризам.
Останатите, не заборавајте на маските.
Актерите се свикнати на нив.
Викај ура!

ПОНЕДЕЛНИК, 07.09.2020
ПОЧЕТОК: 20:00 часот
СЦЕНА: Споменик на СЛОБОДАТА
Театарска Работилница Прилеп
Монодрама „ЛИДИЈА, или сѐ што знам за жените” – автор Тихомир ЈАНЧОВСКИ
Адаптација, режија и сценски настап: Игор ТРПЧЕСКИ – Трпче
Костим: Бојана АРТИНОВСКА
Музика: Тони МИЌЕВИЌ
Тон и Светло: Томе ТЕМЕЛКОСКИ

ПЕТОК, 11.09.2020
ПОЧЕТОК: 19:30 ЧАСОТ
СЦЕНА: ЦК „Бели мугри“ – летната сцена
Дом на културата „Тошо Арсов“ – Виница
„КЛАСЕН НЕПРИЈАТЕЛ“, автор Најџел ВИЛИЈАМС
Режисер: Столе МИЦОВ
Играат: Филип СТОИЛОВ, Мартин МИЛЕВСКИ, Кристијан ЕФТИМОВ,
Стефан ЛАЗАРОВ, Матеа СТОЈКОВА и Сара ЈОСИФОВА

САБОТА, 12.09.2020
ПОЧЕТОК: 14:00
СЦЕНА: Кафе бар „РОКСИ“
Марина ГОЦЕВСКА – (љубовна авторска поезија)

ПОЧЕТОК: 19:30
СЦЕНА: ЦК „Бели мугри“ – летната сцена
Драмско студио Спотлајт – Штип
„WHO THE FUCK IS SUNDAY?“ – автор Весна КУСЛЕСКА
Режисер: Ефтим ТРАЈЧОВ – Ѓаурски
Асистент на режија: Стефанија ТРИФУНОВА
Играат: Спаско АЛЕКСОВ, Дарко НАКОВСКИ, Марија ВЕЛИНОВА,
Деана ПЕТЕСКА, Марија БРЕСЛИСКА, Стефанија ТРИФУНОВА,
Јоана НАШКОВА и Славица ИВАНОВСКА

ПЕТОК, 18.09.2020
ПОЧЕТОК: 19:00
СЦЕНА: ЦК „Бели мугри“ – летната сцена
Деана ПЕТРЕВСКА – Штип (рецитаторски настап – љубовна поезија)
Придружна програма ликовен перформанс за кревање на еко свеста ЕКО ЗДРУЖЕНИЕ „GREEN.ORG“ – Кочани
Учествуваат: Павел НИКОЛОВ, Мими ВОЈНОВСКА, Давид ЈОСИФОВ и Елена КУЗМАНОВА во придружба од акустична и електрична гитара J&N (Матеј ЈОСИФОВ и Јован СТОЈАНОВ)

САБОТА, 19.09.2020
ПОЧЕТОК: 13:00
СЦЕНА: Кафе бар „РОКСИ“
Афористичка репрезентација на Македонија
Настапуваат: Јане АТАНАСОВ, Ружа СТОЈМИЛОВА, Ванчо АРСОВ, Ацо ЃОРЃИЕВ – Струмица, Ристо ФИЛЧЕВСКИ – Струмица, Атанас КРАЛЕВСКИ – Велес и Марјан АНЃЕЛОВСКИ – Скопје

ПОЧЕТОК: 15:00
СЦЕНА: Платото пред детското игралиште во трговскиот центар
Valentino’s jazz puppets – марионети
Претстава за деца – Валентин ГЕОРГИЕВСКИ

ПОЧЕТОК: 19:30
СЦЕНА: ЦК „Бели мугри“ – летната сцена
THE QUARTET
Билјана ПЕТРОВСКА – пијано;
Марија ЈАКИМОВСКА – флејта;
Гоце СТЕВКОВСКИ (Антоние ВЕСКОВСКИ) – удирачки инструменти
Динко СТИПАНИЧЕВ – контрабас
Проект од годишната програма на НУЦК „Бели Мугри“, поддржан од Министерството за култура

ПОЧЕТОК: 21:00
СЦЕНА: ЦК „Бели мугри“ – летната сцена
„ДНЕВНИКОТ НА ЛУДИОТ“, автор Николај Василевич ГОГОЉ
Режисер: Ѓорѓи РИЗЕСКИ
Игра: Бобан АЛЕКСОСКИ

ПЕТОК, 25.09.2020
ПОЧЕТОК: 19:00
СЦЕНА: ЦК „Бели мугри“ – летната сцена
„ИНТИМЕН ТЕАТАР“ – Битола
Премиера
„ПРОЦЕС 180“ – автор Никола РИСТЕВСКИ
Играат: Ана ЖЕЖОВСКА и Валентин ДАМЧЕВСКИ

САБОТА, 26.09.2020
ПОЧЕТОК: 19:00
СЦЕНА: ЦК „Бели мугри“ – летната сцена
„ДАХ ТЕАТАР“ – БЕЛГРАД, Република Србија
Режија и избор на музиката: Ајдин ХУЗЕЈРОВИЌ
„PLAY NUSHIC“
Играат: Јана МИХАИЛОВИЌ и Магди – ЕЛ АСРАГ
Костимографија и сценографија: DnA

ПОЧЕТОК: 20:00
ЦК „Бели мугри“ – летната сцена
„ДАХ ТЕАТАР“ – БЕЛГРАД, Република Србија
„НА БРАНОВИТЕ“, автор Саша ПАВЧЕК
Режија и драматургија: Ајдин ХУЗЕЈРОВИЌ
Играат: ДИВА ММ – Јана МИХАИЛОВИЌ
СПИКЕР – Џорџе ГАЛИЌ/Ајдин ХУЗЕЈРОВИЌ
Костимографија и сценографија: DnA

ПЕТОК: 02.10.2020
ПОЧЕТОК: 19:00
СЦЕНА: ЦК „Бели мугри“ – летната сцена
Градски театар Сцена 71 – Свети Николе
„ВЕЈКА“, автор Коле Чашуле
режија: Слободан ЕЛИСЕЕВ
Играат: Милена АТАНАСОВА, Игор ТОШЕВ, Ангела ПЕТКОВА, Слободан ЕЛИСЕЕВ

САБОТА: 03.10.2020
СЦЕНА: ЦК „Бели мугри“ – летната сцена
ПОЧЕТОК: 18:00
Драмска секција „Слободно театарче“
СОУ „Ѓорче Петров“ – Прилеп
„Соба бр. 43“, автор Филип СТОЈАНОСКИ
Режија: проф. Билјана ТИНТОСКА
Филип СТОЈАНОСКИ, Ивана НАСТЕСКА, Леонид МОМИРОСКИ, Бојан ГИНОСКИ, Теона КРСТЕСКА, Сања ДАМЕСКА, Марија НЕДЕСКА, Теодора ВЕЛКОСКА, Василиј ПЕНКОВ, Димитар РИСТЕСКИ, Христијан ПАНОСКИ, Фросина ТРАЈКОСКА, Илија КУЛЕСКИ, Матеа БОГДАНОСКА, Фросина ПЕТРЕСКА, Фросина КОНЕСКА, Емилија ТРАЈКОСКА, Мила ЈОВАНОСКА

ПОЧЕТОК: 20:00
СЦЕНА: ЦК „Бели мугри“ – летната сцена
НУЦК „Бели мугри“ – Кочани
Премиера „ЧОВЕКОТ“ – Според „Од записите на избувливиот човек“ – автор Антон П. ЧЕХОВ
Игра: Ефтим ТРАЈЧОВ Ѓаурски
Режија: Перо ДАНИЛОВСКИ
Проект од годишната програма на НУЦК „Бели Мугри“, поддржан од Министерството за култура

 

Сите претстави се играат на отворено. Според протоколот за одржување настани во услови на пандемија:

Задолжително е носењето на лична заштита на лицето на сите посетители и сите членови на тимовите задолжени за организација.

Задолжително мерење на температура на влез, за секој посетител и за членовите на тимот и учесниците.

Задолжително одржување на физичко растојание од 1,5 метри на сите посетители и сите членови на тимовите задолжени за организација, при влез и излез од настаните, физичко растојание од 1,5 метри на сите посетители и сите членови на тимовите задолжени за организација во текот на реализација на настанот;

Задолжителна дезинфекција на раце на влез на сите посетители и сите членови на тимовите задолжени за организација;

Организаторот има право да го отстрани секој посетител на настанот кој не ги почитува мерките дефинирани во Протоколот

Фестивалската управа го задржува правото за промена на репертоарот.