За 60. издание на Драмски Аматерски Фестивал вкупно беа пријавени 16 претстави. Селектирани за учество се следните претстави и театарски групи:

НОЌ ВО МУЗЕЈОТ (ИВАН МАЗОВ-КЛИМЕ, КАВАДАРЦИ)

ТУНЕЛ (ТЕАТАРСКА ГРУПА ГОДО- ТУНЕЛ, КОЧАНИ)

ДРАГИ УМЕТНИЦИ (ТЕАТАР ЧЕКОРИ-СКОПЈЕ)

УМРЕЖЕНИ (КУД БРАНКО РАДИЧЕВИЌ-ВУКОВАР)

ТЕНЏЕРОСАУРУС (ТИНТИРИ МИНТИРИ-СКОПЈЕ)

ЧУДАТА ВО АЛИСА (ТЕАТАР ПИ- СКОПЈЕ)

СОМНИТЕЛНО ЛИЦЕ (ХРАНИСЛАВ ДРАГУТИНОВИЌ-ПРОКУПЉЕ)

ЦРВЕНКАПА (ЛЕТАЧКА ТЕАТАРСКА ТРУПА-ТЕТОВО)

ПРОСИДБА И МЕДВЕД (СТУДЕНТСКИ КУЛТУРЕН ЦЕНТАР – НИШ)

ЗНАЦИ ПОКРАЈ ПАТОТ (БРАНИСЛАВ НУШИЌ – ШИД)

Претстави кои ќе се играат вон конкуренција:

ДНЕВНИКОТ НА ЛУДИОТ (ТУРЦИЈА)

СИНОТ ПОРТОКАЛ (ЈОРДАН Х.К. ЏИНОТ – ВЕЛЕС)

 

Селектор на овогодинешното издание на ДАФ е Игор Џамбазов.